FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Uzaktan exe Koruma

+3 oy
606 kez görüntülendi
Merhaba,

Şöyle bir senaryom var. Runtime exe kaydının bir 3. parti exe derlemesiyle bir lisans kodu belirleyebiliyorum. Fakat bu lisansı bilen herkes kopyasını çalıştırabiliyor. Ben bir web url kontrolüyle yüklenen mac adresini tespit edip kayıt altına almayı ve her girişte bu url'den referans alarak çalışsın istiyorum. Bu senaryo sanki FileMaker'da olur diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler.
18, Şubat, 2019 Filemaker Advanced kategorisinde sufyani (8,010 puan) tarafından soruldu
18, Şubat, 2019 Recep Güney tarafından yeniden etikenlendirildi

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap
Set variable[ $MACADRES ; value : GetValue ( Get ( SystemNICAddress );1 )]

Komutu ile bilgisayarın mac adreslerinin ilki değişkene alınabilir,

Insert From URL [ Select ; With dialog : Off ; $GELENCEVAP ; ""http://www.siteadi.com"&$MACADRES"  ]

Komutu ile istenilen siteye mac adresi get metodu ile gönderilir ve karşılığında gelen cevap $GELENCEVAP değişkenine alınabilir, gelen cevaba göre lisanslı bir makina ise devam edilir lisanslı değil ise lisans alması için ilgili ekranlara gönderilebilir veya program kapatılabilir.

Bu tabi bir yöntem farklı yöntemlerle de yapılabilir.

Kolay gelsin.
18, Şubat, 2019 mkanlioglu (62,630 puan) tarafından cevaplandı
23, Şubat, 2019 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Bunun için php function mu yazmam gerek. Cevap nereden gelecek. PHP dosyasını mı, yoksa mysql içeriğini görecek tam anlamadım.
PHP bilginiz var ise php ile yapabilirsiniz tabiki, yok ise filemaker webdirect kullanarakta yapabilirsiniz. Bunun için filemaker server olmalı webdirect aktif olmalı webdirect uyumlu bir filemaker dosyası aktif olarak o filemaker server da çalışıyor olmalı ve https://community.filemaker.com/thread/85854 şu konudaki gibi işlemleri yaparak filemaker dosyasına veri gönderip geri dönen cevabı kullanarak lisans kontrolü yaptırabilirsiniz.
PHP kontrolü daha kolay görünüyor. Teşekkürler.
Bunu da her zaman aklınızda bulundurun; https://www.wikihow.tech/Spoof-a-MAC-Address
Recep bey haklısınız. Benim araştırmalarım da o yönde. PHP ile farklı bir metod deniyorum. Çift lisans kodu becerirsem bitince örneği paylaşacağım.
Mac adresi yerine Get (PersistentID) komutuda kullanılabilir sanırım.
Herkese selam ederim,

Doğru anlamadıysam bu işlemleri FileMaker Runtime ile yapmayı düşünüyorsunuz. Hatırladığım kadarı ile Runtime cURL fonksiyonlarının hepsini desteklemiyor diye biliyorum.

Eğer yanlış anladıysam ve siz işlemi direkt olarak FileMaker' da uygulayacaksanız aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.
http://filemakerturk.com/14601/restapi-ile-filemaker-mysql-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.
Garip şekilde PersistentID de doğru sonuç (farklı makinede aynı ifade) döndürebiliyor.

Mac address Recep bey'in dediği gibi çok güvenilir değil, ayrıca bir makinada birden fazla mac olabiliyor (wifi, ethernet, bluetooth, usb 3g cihazları, vsvs).

En iyisi millet lisanslı kullanım kültürü edinmek, biz nasıl filemaker'a para ödüyorsak bizim müşterilerimiz de programın lisansını ödemeli. Bu sayede sektör çok daha hızlı gelişecektir.
...