FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

3CX - Filemaker Callcenter Sistemi

+3 oy
391 kez görüntülendi
Merhabalar,

Öncelikle herkese saglikli ve huzurlu yeni yillar dilerim.

Callcenter elemanlari icin, müsteri bilgileri, son aramalar, notlar, satislar gibi CRM sistemleri ile ilgilenen yada tavsiyelerde bulunabilcek birileri var mi acaba?

Telefon sistemi olarak 3CX kullaniyoruz ve en azindan gelen aramayi gösterebilecek, gelen aramadaki telefon numarasini okuyup muhasebe ve telefon database ine sorgular cekerek, son faturasi, müsteri bilgisi, ve arama gecmisini sunmak istiyorum. Ve nerden başlayacağımı bir türlü kestiremedim.

Yardımcı, yönlendirici olursanız çok sevinirim.

Herkese peşinen teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
4, Ocak, 2020 Uygulamalar kategorisinde uurert (830 puan) tarafından soruldu
RESTful API entegrasyon ile ilgili gerekli bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.3cx.com/docs/crm-integration/
Cevabiniz icin tesekkürler.
3CX ile tecrübeniz var mi acaba?
Öncelikle belirteyim,3CX ile ilgili bir deneyimim yok.Biraz nete baktım, bir çıktı dosyasından bahsediliyor. (.cdr uzantılı bir text dosya "Call Data Records") .Eğer böyle bir dosya makinanızda oluşuyorsa FM ile istediğiniz raporlamalar yapılabilir.Bir kaç ay önce bir PDKS sistemin verilerini işleyen bir çalışma yapmıştım.Tek ihtiyaç okunabilir bir çıktı dosyası...

1 cevap

+2 oy
Bu santral sanıyorum pbx yönetemiyle yada kendi özelliği ile gelen her aramayı farklı telefon makinalarına yönlendiriyordur.MS 48 santrallerde comport ile gelen verinin bilgisayara akarılması olayı vardı, bir satır olarak veriyi ekrana getiriyordu.O dönemde MS 48 bilgisayarda oluşturuduğu bu veriye ulaşmak mümkündü.Alternatif olarakda filemakerın comport okuyan plugini vardı diye hatırlıyorum ama buna gerek olmaksızın sizin santralın gelen arama  bilgisayara aktaran (anlık olarak) yazılımı mutlaka vardır.Ordaki rayan kişin numarasını elde edip ilgili veriyi filemaker üzerinden ilişkilendirmek gerekir.
5, Ocak, 2020 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
...