FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

portalda kayıt durumlarını guncelleme

+1 oy
625 kez görüntülendi
merhabalar

bir sipariş kaydına bağlı sipariş detay kalemlerinin girildiği portal kayıtlarım var ve her bır sipariş satırının durumunu kapalı yada acık olarak manuel guncellegim bir kayıt hücresi var.Yapmak istediğim olay su: ornegin 5 kayıt varsa ve artık en son kaydın durumunu kapalı olarak degistirdigimde siparişin tum kayıtlarının kapalı hale geldıgını gösteren bir uyarı ve ardından portalın bağlı olduğu siparişin bir hücresine sipariş kapandı seklınde bır metin irişi yapılması mumkunmudur?

ilginize tsk
29, Şubat, 2020 Eğitim kategorisinde UglyRed (12,540 puan) tarafından soruldu

6 Cevaplar

+1 oy

Örnek Dosya Ektedir        

29, Şubat, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
tsk ama kodlarda sıkıntı var.ornegin durum değiştirmek gerektiğinde fonksiyon calismiyor.Aslında kısaca su sekılde yapmak daha mantıklı olmazmı?
portal satırını sayıp diğer taraftanda durumu kapalı olan satırı saysak ve eşit olduğu zaman uyarıyı versek yada diğer hucreti set etsek?
bu betigide durum hücresinin degistiginde bolumune koysak?
+1 oy

Örnek Dosya Ektedir

29, Şubat, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
tsk.gayet güzel ,işliyor.Pekı tekrar acik olarak güncellenen bır satırdan sonra sıparıs durumu halen kapalıda gözüküyor onuda güncelleme sansımız olurmu acaba
tsk
İşteyim yarın eklerim
Bu gibi işlemlerde log tutulmasını be mail bildirimi göderilmesini tavsiye ederim. Ayrıca logda kim hangi alanı değiştirdi eski değer neydi şeklinde tutulmalı. Fmnin en zayıf yönüdür gelir biri değiştirir sonrada hatırlamaz :)
+1 oy
1, Mart, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
merhaba
tsk Cok güzel olmuş ancak portaldan direkt kapamaya calısında sıkıntı çıkarıyor ornek dosya ekledim..mesela içindeki 17541 nolu siparişin halen acık kayıtları var ama birini kapalıya getirsen hemen digerleride kapalı varsayıyor.Bunuda duzeltebilirmiyiz?
tsk
0 oy

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=10959228515662146090 Tamer bey sanırım betiği aktardığınızda sorun yaşadınız bahsettiğiniz sorunu göremedim. Portaldaki Say alanını silip betikte filtervalues ile saydırdım. Aktarım kolaylılığı olması bakımından ayrıca siparişteki durum fieldininde elle veri girişini kapattım böylece alan betiğin kotrolünde oluyor. Örnek dosya eklerseniz onuda görmek isterim.

2, Mart, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Goksel bey merhaba
dosya ekleyemedim sizin yorumunuza karşılık yeni bir sorumu açmam gerekıyordu?
Aslında eklemek istediigim suydu: portala sipariş sayfasının içinden ulaşıyoruz ve satırları kapattığımızda betik çalışıyor.Birde portalın tek basına kullaıldıgı bir portal havuzu var.Ordanda kapatma  işlemi yapılıyor ancak orda betik doğru çalışmıyor.Cunkı bağlı olduğu sipariş nosunu kontrol etmeli satırları saymalı ve tum satırları kapanmışsa bağlı olduğu siparişide gidip kapatmalı.
Tşk
0 oy

Dosyayı da bi deneyin.(küçük bir hata vardı.düzeltildi)

2, Mart, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,950 puan) tarafından cevaplandı
2, Mart, 2020 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Cok tsk ederim.İşimi gordu şemsi bey
0 oy
3, Mart, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
cok tsk ederim aynen bu sekilde doğru ancak kapalı satıra tekrar girdiğinde ve yine kaydı kapalı secıp cıktıgında durum kısmını acık olarak degıstırıyor.
Gerci şemsi beyin oluşturduğu dosyada suan ismi gordu cok tsk ederim tekrardan elinize saglık
...