FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Döviz kurları üzerinden rapor oluşturma

+1 oy
502 kez görüntülendi

merhabalar

ekte doviz kurlarının oldugu bir dosya ekliyorum, sizden ricam foterdaki grafikte; üsteki status filtre süzmesinden gunluk haftalık aylık yada yıllık secenekleri secildiginde raporunda o sekilde guncellenebilmesi.

Birde tabloya her giridigmde en eski tarıhten sıralama yapıyor, acılısında scrıpt ile short edebilirim ama bu seferde yaklasık 5000 kaydın short edılmesı uzun suruyor.Baska daha kısa bir yolu varmıdır.

simdiden cok tesekkur ederim.Saygılar.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=9760990887911126218

 

Ornek grafık raporunun şu sekılde olması için çalışıyorum.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=14745500266871073219

7, Mayıs, 2020 Filemaker Advanced kategorisinde UglyRed (12,540 puan) tarafından soruldu
7, Mayıs, 2020 UglyRed tarafından düzenlendi
ek doysa yok, bir de bir kaç yazım hatanız var, sorunuz daha iyi anlaşımlası için düzeltin bence.
merhaba osman bey, Oruçtan herhalde unutmuşum dosyayı eklemeyi:)Simdi ekledim.Programdaki amaç değişken değiştikçe grafik raporunda değişmesi.

3 Cevaplar

+1 oy

Filemaker da Gunluk haftalık aylık yada yıllık secenekler için 4 ayrı Chart oluşturman lazım..Günlük kolay Ayrıca Tabloda Haftalık, Aylık ve Yıllık  ortalamalar da olması lazım. yoksa Binlerce veriyi tek Chart ta gösteremesiniz.

Tabloyu inceledim eğer elinde daha önce benzer bir grafik çalışması  olan arkadaşımız yoksa biraz uğraşmak lazım. 

8, Mayıs, 2020 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
tesekkurler mehmet bey.
peki acilistaki siralam konusunda bir fikriniz varmı?
en iyi secenek yine form acılısına scrip belirtip, script icinede short yapmakmıdır?
tsk
+1 oy

Filemakerde o kadar iyi garfik yapmak pek mümkün değil. Daha az kayıtlı grafikler güzel oluyor. İstediğiniz aslında şu http://tekstilenerji.com/dygraphs.html canlı olan http://tekstilenerji.com/index.html ayrıca ay yıl olarak süzebileceğiniz http://tekstilenerji.com/index.php?Yil=2015 ( sol üst köşede seçenekler var )

Hafta olarak süzmek için tabloda hafta adında bir alan açın WeekOfYear ( date ) komutu ile o tarihin haftasını alın aratırken hafta yıl şeklinde aratın

8, Mayıs, 2020 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
tsk evet başarılı bir uygulama.
+1 oy
merhaba,

ben de grafik için webviewer kullanmamızı öneririm. bu konuda bir meetup düzenlemiştik ancak YouTube kanalında henüz yayınlayamadık.

 

haftalık/aylık/yıllık veriler nasıl gösterilecek, ortalamaları mı?

 

sort (sıralama) işlemi çok kayıt ve yavaş network bağlantısında biraz uzun sürebilir. yeni sürümlerde ciddi performans iyileşmeleri var. hangi sürümü kullanıyorsunuz? Sort için alternatif olarak özet kayıtları oluşturup farklı tablolarda depolayabilirsiniz. bu sayede sort ve Summary işlemlerine gerek kalmaz.

 

webviewer içerisine aylık/yıllık gibi ayrımları html+js ile çözerseniz sort işlemine gerek kalmaz. ama bu web teknolojilerini biraz biliyor olmanız lazım.
8, Mayıs, 2020 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
haftalık oldugunda bugunden onceki 7 gunu gosteriyor,  aylık oldugunda bugunden gecmıse 30 gunu baz alıyor yıllıkta keza yıne aynı bugunden gecmıse 1 yıl.
Sürüm olarak 17 kullanıyorum.Server üzerinden alıyorum kayıtları.Serverda 17 olması lazım.Ama aynı zamanda sql server uzerinden odbc kayıtları cekıyorum.Mesela dovız kurları sql uzerınden gelıyor ve fm uzrinden actigimda (sql uzeridendelki viewde yeniden eskiye gore sıralanmasına ragmen ) en eski tarihle geliyor.Short yaptigimda bus efer cok bekletiyor
müsadenizle düzeltme yapayım Short = Kısa, Sort = Sırala, iletişimi kolay hale getirmek için.

ODBC üzerinden sıralama işlemi daha yavaş, eğer SQL tarafında bir View oluşturup sıralamayı SQL'e yaptırırsanız çok daha hızlı çalışacaktır.

Verileri FileMaker'a import etmek de başka yöntem olabilir. Daha hızlı çalışacaktır.
Evet osman bey eskiden yeniye manasında sort olacak.Sql de view olusturup orda sıralama yapmıstım zaten ama ona ragmen FM de siralanmıs sekilde gelmiyor.
Tşk
filemaker'da ilişki grafiğine eklerken o view'ı seçiyorsunuz dimi, tabloyu değil.

ODBC'de şu ayar gözden kaçmış view'lar seçim için gözükmüyor olabilir:
http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=12302690566040604662
tabi view üzeriden yapıyorum zaten şifre vs ona gore duzenlendi sql tarafında sadece view gorebilir ve okuyabılır seklinde.
...