FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Popover Ölçüsünü Ekranla Sınırlamak, Scroll Eklemek

+2 oy
497 kez görüntülendi
Merhaba,

Popover ölçüsünü kullanıcının ekranın göre otomatik ayarlayarak, hatta owerflow durumunda scroll eklenmesi, bunlardan en azından biri mümkün mü? Popover içinde silde kullanıyorum, slideların muhtelif içerikleri olabilir, portal vesair olabilir belki; şimdilik sadece merge Field öğeler var.

Popoverda autoresize çalışmıyor anladığım kadarıyla. Hatta position değerleri de iş görmüyor. Auto margin de veremiyoruz anladığım kadarıyla. Bunlar bir scprt ile falan ayarlanabilir mi?
11, Nisan, 2021 Scripts kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+3 oy
Move/Resize Window dan Get(ScreenHeight) ve Get(ScreenWidth) ile ekranın pixelini alıp buna göre boyutlandırabilirsiniz.

Ayrıca Adjust Window ile Maximize/Resize Fit te yapabilirsiniz.
11, Nisan, 2021 poseidon3d (24,450 puan) tarafından cevaplandı
11, Nisan, 2021 poseidon3d tarafından düzenlendi
Burada %100, %90 gibi değerler oluşturamyorum. Popover with değerini pencereye oranlamak ya da sabit değerde konum olarak yerleştirmek istediğimde ikisi de mümkün olmuyor (olmuyor yerine ben yapamıyorum diyeyim).
+4 oy

merhaba,

ne yazık ki filemaker scriptleri ile layout öğelerini manipüle etmek/değiştirmek hali hazırda mümkün değil. bununla ilgili bir "feature request" oluşturulabilir.

pop-over'larda resize çalışır. eğer pencere normal genişliğinin ve yüksekliğinin üstündeyse pop-over paneliniz de buna göre büyür. popover içerisindeki slide panel'e de auto-risize özelliği verirseniz slide control de büyür.

Popover içeriği sığımazsa scroll bar çıkar, ancak slide panellerde scroll bar çıkmaz.

 

Örnek:

1. Yerleşim pencere/ekran küçükken, (sağdaki scroll bar popover içeriği için)

 

2. Aynı yerleşim pencere büyütülünce (büyük ekranı simule etmiş oluyoruz)

 

11, Nisan, 2021 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
Ben daha çok, görüntüleyen ekranın ölçülerine uygun bir oran belirlemek istiyorum, css ile yaptığımız gibi. Ancak bunu yapamıyoruz sanıyorum. Script tarafında yapılabiliyordur herhalde ama henüz filemaker'ın sadeleştirilmiş script yapısını ve kendi iç dinamik tanımlarını kavrayamadığımdan halledemedim. Evet, dediğiniz gibi resize çalışıyor, ancak konumlarda sorun var. Popover pencereyi nedense belirtilen konumda değil farklı konumda açıyor. Bu seneple position ve/veya ölçü değerlerinde oransal düzenleme yapmak istiyorum.
+1 oy

Yaptığım ayarlar tam ideale gelmişken scrollbar tamamen kayboldu. Popoverda scrollbar çıkmıyor, dolayısıyla içerik popover dışında kalıyor ve overflow:hidden gibi bir etki oluşuyor. Dışarıda kalan veri görüntülenemiyor. Bir yerde farkına varmadan bir şeyi değiştirdim sanıyorum; ne olabilir?  

10, Mayıs, 2021 halilabi (11,220 puan) tarafından cevaplandı
https://disk.yandex.com.tr/d/ec3onkXTHYfp1g

Linkteki dosyayı deneyebilir misiniz...
Teşekkür ederim. Bunda bir sorun yok. Bendekinde ise kaydırmak istediğimde scrollbar güzkmüyor ve arkada kalan ana pencereyi kaydırıyor. Normal çalışıyordu, neden oldu anlayamadım.
merhaba halil bey, arkadaki pencerede scroll bar çıkmayacak halde iken bir deneyebilir misiniz? çalışmayan layoutun bir benzerini bir örnek olarak gönderirseniz üzerinden incelemek mümkün olabilir.
...