FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Telefon Numarası Bütünlüğü ve Formatı Doğrulama

+2 oy
414 kez görüntülendi
Bazı alanların doğrulamaları için custom functionlardan yararlanmak istiyorum. Ancak doğru kullanamıyorum. Son olarak telefon numarası için şu fonksiyonu kullandım:

https://www.briandunning.com/cf/391

Bundan önceki denemeyi aynı yerde inPhone fonksiyonu ile yaptım. Ancak bunlar bir işe yaramadı. Sebebi ne olabilir? Telefon numarası ile ilgili fonksiyonlardan 3-4 tane denedim. Kimisi auto-enter caclculated value, kimisini ise validatation altında caclculate by value kısmından göstererek denedim.
2, Ağustos, 2021 Custom Functions kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap
Merhaba Halil bey,

Auto-enter value değeri otomatik olarak düzeltmek için. Validation'ı ise bir yanlışlık varsa uyarı mesajı göstermek için kullanabilirsiniz.

 

Validation hesaplaması 0 veya boş değer döndürüyorsa hata mesajı verecek, dolu ve 0 değilse de değer kabul edecek. Biz genelde hata varsa 0, hata yoksa 1 olacak şekilde hesaplama yaparız.

 

Linkini yazdığınız fonksiyon auto-enter için kullanmak üzere kurgulanmış. Telefon numarasını otomatik olarak düzgün formata getiriyor.

 

Kurgunuzu yazarsanız bunlar için bir custom function yazabiliriz.
2, Ağustos, 2021 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
21, Haziran, 2022 halilabi tarafından seçilmiş
Burada ben custom fonctions özelliğinin kullanımını anlayamadım sanıyorum. İlgili alana direkt bir script bağlasam sanki daha kolay mı olacak diye düşündüyorum. Akşam bir bakacağım. Bana ikisi de lazım. Aslında öncelikle validasyon gerektiği için bir şeyler kurcalarken bu auto-enter özelliğini gördüm. Öncelikli olarak doğrulama yapmam lazım hem telefon hem e-posta alanlarında. Format düzenleme ekstra bir şey, olmasa da olur. Filemaker bazı düzenlemeleri kolaylaştırıyor, bunu anlıyorum ama o kolaylaştırma şeklini, kendi scripting adımlarını kavramam biraz zaman alacak sanırım. Mesela bu son linkini attığım örnek, bunun uygılanması ile ilgili nasıl bir sorun olmuş olabilir ki çalıştıramadım, bunu anlamıyorum :) Kod hazır, gösterileceği yer belli, parametre eklenmiş...
Herkese selam ederim.

Bu özel fonksiyon ile ilgili çözüme ulaştınız mı bilemiyorum? Çözüme ulaşamadıysanız linkteki örnek dosyayı indirip inceleyebilirsiniz.

filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=10084221068933400334


Herkese hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla
...