FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

WebDirect İmport sorununu nasıl çözerim?

+1 oy
633 kez görüntülendi
Import komutu webdirectte çalışıyor normalde ancak webdirect üzerinden çalıştırıken

Please choose a file to import. Supported file types include tab, csv, dbf, mer, xls, and xlsx. Only single sheet xls and xlsx files can be imported.

şeklinde hata veriyor.
15, Mayıs, 2015 WebDirect kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu

6 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

merhaba,

Webdirect için importta bazı kısıtlamalar var. İlginç bir şekilde filemaker dosyasını kabul etmiyor. Tarayıcılar ile ilgili bir kısıt olabilir. FMP Dosyasını conatiner alanla sunucuya yükletip sunucada çalışacak bir script script ile yapmayı deneyebilirsin.

FileMaker WebDirect only supports importing from Comma-Separated Text, Tab-Separated Text, DBF, Merge, and Excel file formats.

 Import Scripti ile ilgili kısıtlara buradan bakabilirsin.

16, Mayıs, 2015 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
16, Mayıs, 2015 mkanlioglu tarafından seçilmiş
Faydalı bilgi için teşekkürler emeğinize sağlık.
Host edilen ana dosyalardan birini container alana koymak pek olmaz ama , xlxx,dbf deneyebilirim, o zaman web directte import çalışmıyor.
Webdirect te İmport özelliği var. Fakat Osman bey'in paylaştığı bilgilere göre  import belli başlı dosya tipleri için geçerli. Anladığım kadarıyla aynı database içerisindeki bir tablo dan başka bir tabloya import yapmak istiyorsunuz. Çözüm önerisi olarak temporary patch klasörüne excel olarak export yaptır ve oradan da import yaptır böyle işini görecektir.
Import deyince ilk akla gelen kendi dosya türünü import etmesidir, kendini yapmıyor ama diğer dosya türlerini yapıyor buda çok garip bir durum.
0 oy
Yanlış anlamadıysam bir excel dosyasını import etmeye çalışıyorsunuz. Bahsettiğiniz hatada anlatılan import etmeye çalıştığınız excel dosyasında 1 tane çalışma sayfası olabilir diyor. Birden fazla çalışma sayfası olan dosyalar aktarılamaz.
15, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
15, Mayıs, 2015 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
0 oy
İmport etmeye çalıştığımız dosya fmp12 dosyaası üstelik host edilen dosya  ama böyle bir hata veriyor, serverıb trial olmasıyla bir ilgisi yoktur sanıyorum.Ve üstelik scriptlerde import komutunun web directte desteklendiği belirtiliyor.
16, Mayıs, 2015 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
WebDrect kullanmadım nelere izin verdiğini bilmiyorum fakat bu tür sorunlara en etkili çözüm php veya Java. Yazılıma özel kodlanmalı ve bir ara birimden import edilecek dosya seçilmeli. Php de bunu yaptırmak basit. Javada ise swing kullanmadan yapılabilir ( az kod kullanmak için ).

Eğer bir Mysql server kurulursa import işlemi dahada basitleşir. Mysql front yazılımı oldukça kullanışlıdır. Önce import edilir sonra sayfa açılır tabloyu fmp ye aktarır ve içeriğini siler eğer php kullanılmak istenmiyorsa odbc ile Mysql tablosu fmp nin içine eklenebilir vs
23, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
...