FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker da nesne giydirme yapan var mı?

0 oy
355 kez görüntülendi
Bir araç düşünün kasa, koltuk, teker vs seçimlik giydirme yapabilirmiyim. Yapan varsa bilgi patlaşması rica oşunur.
19, Mayıs, 2015 Filemaker Advanced kategorisinde Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

0 oy
Benim böyle bir tecrübem olmadı ama bahsetmiş olduğunuz çözümü FileMaker'ın kendi içerisinden yapmanız mümkün gözükmüyor.

Diğer yandan, araç resminin uygun bir image mapping'inden sonra FileMaker'da belirlenen seçenekler için mapping adres ve özelliklerini içeren bir html dosyası üretip bu html sayfasının FileMaker içinde render edilmesi düşünülebilir...
19, Mayıs, 2015 Recep Güney (69,540 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Javascript ile yapan bir sürü script var fakat hiç webvieverde çalışmayacaktır. Ie artık programcılar destek vermiyor. Ben bir tane datatable bulamadım ya css yada js ler çalışmıyor.
19, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Böyle bir şeye benim de şimdiye kadar ihtiyacım olmadı.

Sizde düşünmüşsünüzdür ama yine de yazayım. Container alanları üst üste yerleştirip transparan PNG'ler ile giydirme yöntemi. Tabi bu yöntem için kasa, koltuk, teker gibi bölümlerin sabit konumlarda olması gerekir. Farklı araçlar için giydirme yapılacak ve ölçüleri farklı ise giydirme nesnelerini ayarlamak gerekebilir.
19, Mayıs, 2015 F. Osman Cabi (198,160 puan) tarafından cevaplandı
Sizin Diş yazılımınız mine de bi nevi diş giydirme yapmışsınız :)
Evet, aslında benimde aklıma geldi. Ama buradaki durumda birden fazla resmi üst üste giydirmek gerekiyor. Gerekli mi bilmiyorum ama konumlandırmasını (tam aracın üstüne oturması için) duruma göre değiştirmek gerekiyorsa iş zorlaşıyor. Web Viewer - Java önerileri bunu yapabilmek için geldi sanırım.

Bu arada mine yazılımında dişler tek parça png. PNG'nin transparan kısımları dişlerin olduğu alanlar. Png resmin arkasında conditional formatting ile renklendirilmiş nesneler var. PNG maskeleme yaptığı için sadece diş kısmı renklenmiş gibi gözüküyor.
+1 oy

Surukle bırak örneği

Konumunu fmpden alan ( istenirse sürükle bırak fmp ye eklenebilir ) basit bir örnek. web viewer içinde kullanılabilir gerekirse user konumunu kendi belirler. Bu işinize yarayabilir.

Not : Bu ürün bilgisi içinmi kullanılacak yoksa tema gibi bir şeymi düşünüyorsunuz ?

20, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
...