FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FileMaker'ı açıyorum, görev çubuğunda gözüküyor ama ekranda gözükmüyor!

+3 oy
508 kez görüntülendi

Bir kaç kez yaşanılan problemdi. İlk defa çözümü için türlü şeyler denemiştik. Ara sıra bu konuyla ilgili destek telefonları alıyorum. Bu gün de bir kullanıcımız bununla ilgili aradı. Nasıl meydana geliyor net olarak tespit edemedim ama bir çözüm önerim var. Nadiren yaşanabilen sorun, buraya not düşmüş olayım.

 

Sorun Tanımı: FileMaker sorunsuz bir şekilde açılıyor (çalışıyor en azından). Dosyaya çift tıklayarak açtıysak dosya da açılıyor. Scriptlerdeki diyalog mesajları ekrana geliyor. Ana bilgisayar olarak kullanılıyorsa yayın da yapıyor. Tek eksik FileMaker penceresinin gözümüyor olması. Görev çubuğunda önizlemesi "thumbnail" dahi gözükmüyor.

 

Sorun Sebebi: Nasıl yapılabildiğini anlayamadığım bir şekilde, belki belli durumda meyanda gelen "bug" olabilir, FileMaker pencersi ekranın dışında bir yere taşınmış olması.

 

Çözüm: FileMaker ile genel ayarların tutulduğu registry dosyasından ilk açılan pencerenin koordinaltarını değiştirmek. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamak yeterli:

 

Önemli Uyarı: Registry editör dikkatli kullanılması gereken bir araçtır. Yanlış bir değişikliğiniz bilgisayarın/programın çalışmamasına neden olabilir.

 

  1. FileMaker'ı kapatın
  2. Registry Editör'ü çalıştırın (Çalıştır pencersinde regedit yazıp entera basarak açabilirsiniz)
  3. Sol taraftaki ağaç görünümünden HKEY CURRENT USER/Software/FileMaker/FileMaker Pro/11.0/Preferences konumuna gelin. (11.0 FileMaker sürümü)
  4. Pencerenin sağ bölümündeki Window parametersine çift tıklayıp "10 10 500 500" olarak (pencerenin sol üstten hangi konumda olacağı ve en boy bilgisi) değiştirip tamam'a tıkayın.
  5. Regediti kapatıp FileMaker'ı çalıştırabilirsiniz.

 

Bu günkü örnekte Registiry Editör'deki durum şu şekildeydi. Pencere -32000 pixel sola ve yukarı kaçmış.

 

 

20, Mayıs, 2015 Tip and Tricks kategorisinde F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından soruldu
Bilgilendirme icin tesekkurler

3 Cevaplar

+1 oy
güzel paylaşım.
21, Mayıs, 2015 Recep Güney (69,560 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Güzel paylaşım emeğinize sağlık.
21, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

Benim şuana kadar kullandığım ve bildiğim en stabil ortam Filemaker, bu stabillik birazda Fİlemaker in sadeliğinden kaynaklanıyor, Çok fazla etkileşime girdiği unsur yok. Yinede bazen can sıkıcı olan olaylar meydana gelebiliyor. Normal şartlarda filemakerın bu davranışlarını çözmek için iyi bir Fİlemaker geliştiricisi olmanız yetmiyor. Çok detaya, windows un ciğerine inebilen sistem yöneticileri bazen ufak dokunuşlarla sıkıtımızı giderebilir. Bu tür durumlarda çözemezseniz kasmayın derim, Bazen window su formatlayıp tekrardan temiz kurulum yapmak en iyi çözümdür.

21, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Sunucu taraflı problemlerde işletim sistemini baştan kurmak düşünülebilir ama kullanıcı tarafında geldiğimizde öncelikle "kolay yoldan" çözmeyi tercih ederim. Yeni windows kurmak kullanıcım/müşterim için 1 Gün + Teknik Destek maliyeti demek.
Ben bireysel yönetim için diyordum, Osman Bey çok haklısınız. Ama 1-2 saat içerisinde sorunu çözemezsen, sıkıntı müşteri memnuniyetsizliğine dönüyor. Sizin verdiğiniz örnekteki problemi, bende dahil olmak üzere Türkiye de çözen Filemaker uzmanı çok azdır.
...