FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

fm uygulamasını uzaktan açabilirmiyiz?

+1 oy
972 kez görüntülendi
ofise birdepolama aygıtı koydum bu aygıtta k6 girişi var modemden bağlantı yapıp internete erişimi sağladım internet üzerinden buna eriştiğmde fm dosyasını uzaktaki bilgisayardan açabilirmiyim  veya böyle bir sistem varmı yani bulut işini yapacak::))
23, Mayıs, 2015 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
FileMaker dosyasını uzaktan açmanın en uygun yolu FileMaker Dosya Paylaşımı ile yapılmalıdır.

Herhangi bir FileMaker Pro kopyası (5 kullanıcıya kadar) ağ üzerindeki FileMaker Pro ve Go kullanıcılarına dosya paylaşımı yapabilir.

İnternet üzerinden de aynı FileMaker dosyasına bu sayede erişeiblirisniz. Yalnız modem'den 5003 portunu FileMaker yayını yapan bilgisayara yönlendirmeniz gerekir.
23, Mayıs, 2015 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
3, Haziran, 2015 Recep Güney tarafından seçilmiş
yayını bilgisayardan değilde internete bağlı aygıt yani harddisk üzerinden yapabilirmi?yoksa illaki bilgisayar olmak zorundamı?

5003 pertunu ben açtığımda siz internet üzerinden dosyayı açabilirsiniz değilmi bu şekilde anladım doğrumu?
teste başlamayı düşünüyorum  kullanıcılardan gelen istekleri tek dosya üzerinde değiştireyim anında değişiklikler görülsün vs vs bunun için böyle bir sisteme ihtiyacım var kullanıcıları ben belirleyeceğim  dosyayı silemesinler taşıyamasınlar, kayıt silemesinler  sadece görüp kayıt girebilsinler
Doğrudan internete bağlı HDD'deki dosyayı çalıştıramazsınız bildiğim kadarıyla. Ancak bazı cloud storage yazılımları (google drive desktop sürümü gibi) ile buluttaki dosyasınızı bilgisayarınızla sekronize edip çalıştırmanız mümkün. FileMaker'ı kapattığınızda dosya tekrar buluta upload edilir.

Tek başınıza kullandığınız boyutu küçük dosyalar için uygulanabilir bleki. Ancak birden fazla kullanıcı için bu yöntem çalışmaz.

FileMaker Sharing Protokolü ile yayın yapmak için dosya FileMaker Pro yada FileMaker Server ile yayında olmalıdır.

FileMaker'dan dosyay yayını aktif hale getirilip, 5003 portu ile ilgili gerekli yönlendirmeler yapılırsa internet üzerinden (IP, kullanıcı adı ve parola ile) dosyayı açmak mümkün.
"kullanıcıları ben belirleyeceğim  dosyayı silemesinler taşıyamasınlar"

sistemde yetkilendime ile ilgili bir kaç soru cevap var yanlış hatırlamıyorsam, göz atabilirsiniz.
dosya açıldıktan son yetkilendirme tamam yalnız doyayı açmadan dosyayı copğ edip kendi bilgisayarada yapıştıramasın buda mümkünse düşünülen sağlanacaktır. ınş. güvenlikle ilgili bir şey söyleyebilirmisiniz?
dosyayı "FileMaker Sharing" ile açacağından dolayı doğrudan filemaker dosyasına erişmesi gerekmiyor. Başka bir deyişle, dosyayı işletim sistemi seviyesinde paylaşıma açmanız gerekmiyor.
Bu sayede herhangi birinin dosyanın kopyasını almasını/silmesini önlemiş oluyorsunuz. Sadece FileMaker Pro ile uzaktan aç diyerek dosyaya "kullanıcı" olarak verilen haklar dahilinde erişebilir.
Çok mersi boqu
Gerekli dosya erisim  izinlerini verirseniz ve port yonlendirmesi ile yavasta olsa acarsiniz. Port yonlendirmesini Filemaker yaplasimi icin degil dosyayi map etmek icin yapmaniz lazim. NAS ta stokladiginiz FM dosyasina Sizin uzaktaki PC nizin ulasmasi lazim. NAS taki dosyayi MAP ettiginizde sizin lokal diskiniz haline gelecektir.
+1 oy

Gerekli dosya erisim  izinlerini verirseniz ve port yonlendirmesi ile yavasta olsa acarsiniz. Port yonlendirmesini Filemaker yaplasimi icin degil dosyayi map etmek icin yapmaniz lazim. NAS ta stokladiginiz FM dosyasina Sizin uzaktaki PC nizin ulasmasi lazim. NAS taki dosyayi MAP ettiginizde sizin lokal diskiniz haline gelecektir.

23, Mayıs, 2015 TayfunS (3,370 puan) tarafından cevaplandı
peki bunu nasıl yaparız biraz açıklarmısınız
...