FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Fm Web sever üzerinden online satış yapılabilirmi?

0 oy
332 kez görüntülendi
fm de yapılan bir uygulamayı web serverde yayınaaçtım burdan sergilediğim ürünleri paypal üzerinden satışını yapmak istiyorum bunuda eve koyduğum bilgisayar üzerinden yapacağım?

böyle bir uygulamada Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? textil satışı yapılacaktır.

win veya ios olabilir bunların güvenliğikonusunda ne gibi eksiklikler varır nasıl daha güvenli hale getiririz? veya böyle bir şey mümkünmü?

(İmkansız yok zor var zaman alır)

(At öldü diyeni öldüreceğim demiş.. patişahın biri  googlede bu hikaye vardır.yer tutmasın diye yazmıyorum)
25, Mayıs, 2015 Server kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy

Mümkündür. Ama önce;

  • FileMaker ile yapılmalı mıdır?
  • FileMaker'ın artıları ne olacaktır?

Sorularını irdelemenizde fayda var.

Amaç FileMaker ile antreman yapmaksa olabilir. Ama amaç elektronik ticaret yapmaksa bir sürü hazır platform/araç var. Tek başına FileMaker'ı araştırmak yerine genel olarak e-ticareti  araştırmanızda fayda var.

25, Mayıs, 2015 F. Osman Cabi (198,540 puan) tarafından cevaplandı
evet antraman ama bu aradada emek zayi olmasın

birde muhasebeştirmek için ek bir maliyet ve zaman harcanmasın.

yani olursa fm de olacak olmazsa iptal edilecek
+1 oy
Şanda Bu tür uygulamaları filemaker da yapmak lisans ve donanım gereksinimi olarak çok pahalıya mal olur. Hadi param çok zevkine Filemakerda yapacağım dedin. Filemaker aynı anda 100 webdirect kullanıcısından fazlasını desteklemiyor.

PHP Filemaker ikilisini düşünseniz de, mySQL var hemde ücretiz.

Anlayacağınız şuada bu tür uygulamaları Filemaker da yapmak doğru seçim değil. Şimdilik Filemaker ın amacı da bu değil, diye düşünüyorum.
25, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
İzmir körfez dershanelerine yoklama yazılımı yapmıştım. 2 şubede kullanıldı aynı anda 40 pc erişiyordu. Ne takılma sorunu ne yavaşlama sorunu oldu. Mysql perdormansı tatminkar. Yazılımın içinde bir çok distinturb komutu vardı. Kodlaması oldukça ağırdı aynı anda bağlanıyorlardı.
Göksel Bey,
Yazılımda DB olarak mySQL kullandınız anlaşılan. Clientlar, yazılıma iwp den mi ulaşıyorlardı yoksa FM Pro client lardan mı görüşüyorlar?
Mehmet Bey
Mevcut filemaker sistemini kaldırıp yerine wamp server kurdum. Hatta o zamanlar wamp serverde internaldeki pclerin erişimi kapalıydı. Apacheden ayar yapılması gerekiyordu :) Son sürümde bu ayar değiştirilmiş artık kurulumdan sonra clentler erişebiliyor.
Böyle yapmamın nedeni ise ;
1 o dönem dershanelerin kapatılması gündemde değildi. Yardım ettiğim arkadaşa yazılım diğer dershanelerede yükleyelim türkiye geneli yaygınlaştıralım teklifi gelmiş. Mevcut sistem fmp app idi. Lisans ücretleri çok fazla. Bu işi beraber yapalım demişti. Lisans sorunundan ve fmp nin esnek olmamasından dolayı php & mysql seçmiştim.
2 Sınıfta kullanıcı adı şifre giriliyor ve öğrencilerin görme ihtimali var. Flash bellek ile sisteme giriş yapılsın şifre parola kullanılmasın dendi. FMpdede yapmak mümkün fakat php de çok daha kolay.
3 Görsellik açısından. O zamanlar http://metroui.org.ua/  bu frameworku seçmiştim. Oldukçada şık durmuştu. Bir iki özelliğinde hız sorunu vardı. Şuanda düzeltilmiş.
Körfez dershanelerinin 2 şubesinde test edildi. 40 + 40 clent şeklinde 2 ayrı sistemde. 1 dershaneye satıldı. Fakat o arada dershenelerin kapanması gündeme geldi ve kaldı. Şuan kenarda duruyor.
...