FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

cisco x3500 port açma hakkında

0 oy
289 kez görüntülendi
Ciscox3500 linsys port açmayı aramalarda bulamadım nasılaçabiliriz?
25, Mayıs, 2015 Server kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy

Google'dan arayınca şu sonuç çıktı: 

 

25, Mayıs, 2015 F. Osman Cabi (198,540 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Arkadaşlar port açmanın mantığı

Dışardan içeri filemaker server veya Filemaker Pro ya gelirken 5003 porttan izin verilir ama benim tavsiyem 5003 portunu güvenlik için 5003 portuna yönlendirmeyin. DIŞARDAN İÇERİ GELİRKEN ör. 88.212.23.198:5003 değil 11000 gelin. İp yi bilen herkes sisteminize default portan girmesin.

Windows Güvenlik Duvarı'nda bağlantı noktası açma
Daralt
Windows 7
Windows Güvenlik Duvarı bir programı engeller ve o programın güvenlik duvarı üzerinden iletişim kurmasına izin vermek isterseniz, bunu genellikle Windows Güvenlik Duvarı'ndaki izin verilen programlar listesinde (özel durum listesi olarak da bilinir) programı seçerek yapabilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek için bkz. Bir programın Windows Güvenlik Duvarı üzerinden iletişim kurmasına izin verme.

Ancak, program listede yoksa, bağlantı noktası açmanız gerekebilir. Örneğin çevrimiçi arkadaşlarınızla çok oyunculu bir oyun oynamak isterseniz, güvenlik duvarının oyun bilgilerinin bilgisayarınıza erişmesine izin vermesi amacıyla oyun için bir bağlantı noktası açmanız gerekebilir. Bağlantı noktası her zaman açık kalacağından artık gerek duymadığınız bağlantı noktalarını kapattığınızdan emin olun.

Windows Güvenlik Duvarı'nı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna güvenlik duvarı yazın ve Windows Güvenlik Duvarı öğesini tıklatın.

Sol bölmede, Gelişmiş ayarlar'ı tıklatın.  Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Güvenlik Duvarı iletişim kutusunda sol bölmeden Gelen Kuralları'nı ve ardından sağ bölmeden Yeni Kural'ı tıklatın.

Yeni Gelen Kuralı sihirbazındaki yönergeleri uygulayın.

Diğer bilgisayarların Windows Güvenlik Duvarı üzerinden bilgisayarınızla iletişim kurmasına izin vermekte sorun yaşıyorsanız, bazı genel sorunları otomatik olarak bulup çözmek için Gelen Bağlantılar sorun gidericisini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Gelen Bağlantılar sorun gidericisini açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna sorun giderici yazın ve Sorun giderme öğesini tıklatın. Tümünü görüntüle'yi ve Gelen Bağlantılar'ı tıklatın.

Gelişmiş güvenlik duvarı sorunlarını giderme hakkında daha fazla bilgi için, bkz. Gelişmiş Güvenlikli Windows Güvenlik Duvarı Sorun Giderme Kılavuzu: Tanı ve Araçlar ve İleri düzey kullanıcılar için Windows XP Service Pack 2'de Windows Güvenlik Duvarı Sorunlarını Giderme.n.
25, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...