FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Calisanlarin check-in ve check-out filemaker ile tutmak

–1 oy
708 kez görüntülendi
Arkadaslar,

 

Daha once hic boyle bir calisma yapaniniz oldumu?

Suan bir proje icin on arastirmada bulunmaktayim.

Evde hasta bakiciligi isyeri icin bir yazilim soz konusu.

Bu yazilimda hastalarin, is yerinde calisanlarin, calisma saatleri ve calisma planlamasi gibi bir kac bolum ve raporlama kismida gelecek.

Calisanlarin saatlerini dogru ve durust bir sekilde tutulmasi icin proje sahibi is yerinin onerdigi hasta evlerinde elektronik cihaz yerlestirilmesi ve celisanin ise baslarken check-in yaparak ise baslama saati berlilenecek ve ayni sekildede isten ayrilirkende check-out olmasi gerekmekte.

Malesef bazi 2 saatlik is sozlesmesi olan iscilerin yarim saat is yapip is yerinden ayrilmasi ve bununda faturalarda problemlere sebep vermesinden dolayi isveren boyle bir takip sistemi uzerinde duruyor.

Ben ilk incelemelerimde Filemaker ile calisabilecek boyle bir cihazi bulamadim. Bu konuda bir tercubeniz veya fikriniz varmidir?
30, Mayıs, 2015 Uygulamalar kategorisinde Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından soruldu

5 Cevaplar

0 oy
Sayın karizmatik alem size onerim bekçi tur kontrol sistemlerini , akıllı kalem sistemini araştırın. Tam size göre çözüm olacağını düşünüyorum. Her eve bir buton monte edilir ve her çalışana bir akıllı kalem verilir. Personel eve gittiğinde kalemi okutur ve çıktığında da kalemi okutur. Buton ID si ve okutma zamanları kalem içerisine kaydedilir ve belli periyotlarda kalemlerdeki veriler yaptığınız yazılıma import edilir. Düşük maliyetli ve kullanışlı bir sistemdir.
30, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
anlattiginiz kadariyla evet tamda istedigim/aradigim ozelliklere sahip bir cihaz. Maaliyetini inceleyim hemen.
Bekçi kurma saati derler ona :)
Fakat kalemler elfenerinden büyük. Daha kullanışlıları varmı bilmiyorum.
0 oy
O kalemler ucuz değil :) bence firma ile konuşmalı ve ne kadar bütçe ayrıldığını sormalısınız. Bütçeye göre çözüm çok. Bu firmaya siz mi gittiniZ firmamı size geldi ? Mevcut durum siz gittidiz gibi duruyor. Siz giderseniz 1000 lira onlar gelirse 10 000 lira :) siz giderseniz o pahalı bu pahalı onlar gelirse kurtarın bizi vu dertten durumu olur.

1 smart phone veya javascrip & html sorun olmaz. Çalışan kendi tlf olsa bile. Şifreleme uygulanır müşterinin yanında tıklanır. Müşteriye durum hakkında bilgi verilir. Çalışmadan hackerlik yaparak çalışmış gibi bir durum olması zor. Şifrelemeyi kırması gerekir. İNt bağlandığı zaman bir linke tıklaması yeterli. Datalar mysqle girilir.

2 her eve en ucuzlarından bir android tablet ve 10 mb lik bir internet konulur duvara sabitlenir çalışan giriş çıkışını yapar.

Gps den takip olayına gelince geçmişe dönük kayıt tutan varmı bilmiyorum fakat bir iki ciddi firmanın araç takip sistemlerini biliyorum şifreleri hala bende mevcut cihazları ucuz ama o konuların en az 10 dk da bir fmp ye yüklenmesi gerekir ki bu durum sizi fazlasıyla aşar. O dataları çekmek kolay değil çok siteden çektirdim.
30, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
FileMaker Server 12 ve ipad'ler (Hasta Bakıcılara verilecek) ile 20.000$ civarında bir maliyetiniz olur. Giriş-Çıkış saatlerinde de server saatini baz alırsınız.
30, Mayıs, 2015 Recep Güney (69,560 puan) tarafından cevaplandı
Sizin uygulamanizda direk internet baglantiniz varmiydi?
Malesef :)
dosya ipad localinde çalıştırılıp, ay sonları da ipad'i bilgisayara bağlayıp itunes üzerinen bilgisayara aktarıp raporları çekiyordum...
0 oy
Bu konuda bizim kardeş firmanın (biteknik) ürettiği ve üzerinde 3 button içerisinde gps ve sim kart barındıran basit bir cihaz. Hasta takip cihazı olarak tanıtılan cihaz aynı zamanda Aile ve çalışma bakanlığı için şiddet gören kadınlara dağıtılan bir cihaz. Tek düğme ile ilgili güvenlik güçlerini arayan ve benzer birkaç fonksiyonu barındırıyor. Cihazı aşağıdaki linkten inceleye bilirsiniz.

http://www.biteknik.com/urun-detay.php?urunID=53


Bizde bir anket çalışması için kullandık. Anketör anket yerine geldiğinde kapı önünde butona basıyor bizde koordinatlarını ve zamanını alıp raporlamada kullanıyorduk.

Sizde de aynı cihazı kullana bilirsiniz. Giriş çıkışta butona basarak lokasyon ve saat bilgilerini alabilirsiniz.
31, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
31, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA tarafından düzenlendi
0 oy
her personele 1 tablet verin o personel ilgili yere vardığında veriyi girsin ve program tarih ve saati otomotikman atsın, ancak personel tabletin ve programın tarih ve saatini değiştiremesin. program internet olmadığında sürekli interneti kontrol etsin internet geldiği anda verileri otomatikman aktarsın. daha önce böyle bir uygulama yapılmıştı.
1, Haziran, 2015 İNANDI (2,360 puan) tarafından cevaplandı
...