FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Barkod scripti neresi doğru?

0 oy
287 kez görüntülendi

30, Mayıs, 2015 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu
bu şekilde portaldaki kaydı miktarı yazıp barkodu yazmadan sürekli çoğaltıyor esc ye basarak durdurabiliyorum Kontrolleri iyi daha koymamışım en son koyarım diye düşündüm. eksiklik ve fazlalıkları paylaşabilirmisiniz?

1 cevap

+1 oy
Valla hocam neresi doğru diye bir soru için cevap verebilir miyim bilemiyorum :) Ama ilk gördüğüm hata copy paste komutları. Copy ve paste komutunu mümkün olduğunca kullanmamanızı öneririm. Bu komutlar yerine set variable ile tek $ ile değişkene aldırıp set field ala bu değeri atamanız daha doğru ve sağlıklı olacaktır. Diğer kısmı için eğer script sizin için olumlu bir sonuç üretiyorsa bence bir sıkıntı yok gibi :)
30, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
Bu tür soruları artık Muhteshemizm diye literatüre geçirebiliriz! :)
Category: Site Yönetimi
evet ustadım tamda takıldığım nokta bu maalesef set variable set fieldle atadığımda hesap kodunu gidiyor koyuyor fakat bu koda bağlı diğer bilgileri çekemiyor. bunun için copy paste yapıyorum diğer işlemlerin hepsini bu şekilde aştım. çözümü bu şekilde buldum şimdilik. acaba başka bir yolu varmı?

belki bahsetmedim portal dışında tex global alan tanımladım burası barkod okuma alanı okutup barkodu portal içine setfield ettim fakat borkodu barkod hücresine yazamiyor şimdi burdayım işte
oooo Maşallah sizde izm lerdensiniz ::) sakınca yohtur..
Evvet şimdi burayı geçtim barkod scripti tamam tam 1,5 gün dile kolay ama hala nasıl oldu anlayamadım:)) ama oldu

şimdi copy pasteden nasıl kurtuluruz?
...