FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Summary Kural atama mümkünm?

+1 oy
233 kez görüntülendi
Loyautta portal var portaldan bağlı olduğu loyauta veriler otomatik açılıyor. portal dışında ıd, tarih ve evrak tipivar ilişkiler bu üçü üzerinden = olarak bağlı.

istediğim

evrak tipi asıl ve yedek seçeneği var yedek  seçtiğimde miktarda tutarda... yazan rakamları miktar summarry de toplamayacak sadece asıl olanları toplayacak. yedeği asıla çevirince toplayacak. bu şekilde bir işlem olabilirmi? ikinci bir field olmadan olması gerekiyorki fieldleri çoğaltmayalım.....
2, Haziran, 2015 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
Bu gibi durumlarda yapılabilecek genel bir işlem var. Örneğin hesap özeti alıcaz hareketler tablosuna 2 adet hesaplama alanı açılır birinci alan durum ödeme ise tutarı alır ikinci alan alacak ise turarı alır böylece hesaba geldiğimizde ilişkili tablodan ödeme toplam ve alacak toplam şeklinde sum() komutu kullanılarak alınabilir adet bazında ise count() kullanmak gerekir. Tlfdayım müsait olan arkadaşlar örnek dosya koyar.
2, Haziran, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
Bir diğer yöntem de ikinci bir ilişki kurup (ek bir global alanla) yalnızca "asıl" tipindeki kayıtları göstermesi sağlayıp bu ilişki üzerinden Sum ve Count yapılabilir.
2, Haziran, 2015 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
tamam mümkün  sırası gelince tekrar bilgilerinizialırım
...