FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Php Genel - Filemaker veri tabanından kayıt çekmek. ( Select işlemi )

+2 oy
578 kez görüntülendi

Select işlemi tablomuzda bulunan kayıtları listelemizi sağlar. İlerleyen zamanlarda Bootstrap Metro Uı gibi frameworklar ile nasıl kullanılacağı ile ilgili videolar hazırlayacağım. Bu sayede yazılımlarınızda phpnin gücünüde kullanabilirsiniz.

Odbc sürücüsü ( 32 bit )

Odbc sürücüsü ( 64 bit )

Wamp server kurulumu

Örnek php dosyası

Örnek filemaker dosyası ( Adresler )

Php Select Kod Oluşturucu

16, Haziran, 2015 PHP kategorisinde Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
PHP & FileMaker entegrasyonunda genelde CWP (Custom Web Publishing) kullanıyoruz. ODBC bağlantısına gerek olmadan doğrudan PHP dosyası (FileMaker.php API dosyasının yardımıyla) FM Server ile haberleşiyor.

 

"ODBC ve PHP Api ile bağlanmanın artıları eksikleri nedir?" yada "Hangi durumda PHP API, hangi durumda ODBC daha uygun?" gibi bir çalışman oldu mu?
16, Haziran, 2015 F. Osman Cabi (198,120 puan) tarafından cevaplandı
odbc performansını bilmiyorum. Bu sistemin avantajı framework kullanabilme Serversiz çalışabilme vs Örneğin linux android üzerinden erişim. Javascript yardımı ile zor uygulamalar yapılabilir. Örneğin bir satış yazılımında kullanmıştım javascript ile döngüye giriyor sürekli barkod alıyor satışı ara tabloya aktarıyor. Bir tablettende satış bilgileri müşteriye gösterilebiliyor. Zaman ayarı ile ile Örn 3 sn de bir sayfa yenileniyor. Bunu fmp de yapmak için ya odbc kullanılır yada bir sürü lisan ücreti ile server kurulur. Ayrıca basit bir kod değişikliği ile sistemi mysql e çevirmekte mümkün.
Bu en basit bağlanma şekli hem php pratiği hem server gerektirmiyor.
Osman bey öncelikle teşekkürler bilgileriniz için. Cwp ile ilgili bence bir soru oluşturalım onun altında da bilgilerinizi paylaşırsanız üyelerimize çok faydalı olacaktır. Ben hemen bir soru oluşturuyorum :)
Çok sorumlu hissettim şimdi :) Akşam evde derli toplu halde cevap yazmaya çalışayım o halde.
Harikasınız teşekkürler :)
...