FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

her ay sonu o ayda açılan kayıtlar dondurulabilirmi?

0 oy
250 kez görüntülendi
Heray sonu o ayda açılan kayıtları dondurup değişiklik ve silme işlemi yapılamasın sadece admin tarafından yapılabilsin bu mümkünmü? ve nasıl?
22, Temmuz, 2015 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy
Bir betik hazırlayıp tarih alanı ile getcurrent dateyi karşılaştırın. Uygun değilse alandan çıksın. İki arih arasondaki farkı 1 ay yapın. Her alana set triger on enter ile betiği ayarlayın kullanıcı admin ise kontrol yapmasın. Teldeyim arkadaşlar örnek hazırlar.
22, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Security Management'da admin harici kullanıcılar için yeni bir Privilege Set oluşturarak, bu setin Data Access ve Design bölümünde Records'lar için Custom Privilege tanımlayıp, kısıtlamak istediğiniz tablo'nun Edit ve Delete seçeneklerini Limited'a çevirip aşağıdaki koşulu yazdığınız takdirde çalışacağını düşünüyorum

Date ( Month ( DateCreated ) + 1; 0; Year ( DateCreated ) ) > Get ( CurrentDate )
23, Temmuz, 2015 Recep Güney (69,560 puan) tarafından cevaplandı
bu her ay sonu olunca otomatik mi yayın 5-10 nu bulabilirapar? istediğim, sef  kontrolleri yapip artik kayitlar degistirilmesin dügmesi veya tiki olup basinca devreye girsin bu kontrol ayin 5-10 nu bulabilir bunun için ayri bir loyaut oluşturum bu loyauta sadeceadmin şifrei girebilsin burda ayları yazıp her ayın yanına  kapat aç düğmesine script bağlayıp kapata basınca kapatsın aç a basınç açsın bu şekilde dinamik bir yapı verilebilirmi?
0 oy

Örnek olarak bir dosya hazırladım bi inceleyin.

2 kullanıcı var Admin kullanıcısı ve User kullanıcısı ikisinde de şifre yok.

Örnek dosya için tıklayınız.

23, Temmuz, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim kayıt bazında güzel olmuş bunu
şu aya git bu aydaki tüm kayıtları kapat dersek olabilir fakat binlerce kaydı bulup kapatacak bu ne derece mantıklıdır? veya başka yöntem de olabilirmi?
Onuda artık siz yaparsınız sayın muhteshem :) Bir tane global alan ve bir tane script ile çözebilirsiniz. Takılırsanız yardımcı oluruz.
tamam yaparım inş....
...