FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal Liste

+2 oy
1,122 kez görüntülendi

Arkadaşlar altta resim ekliyorum. Binadaki üyelerim var ve bunlara ait bir Portal Tool oluşturmuşum. Üyelerin ayrıntılı carilerini burada tutuyorum. Fakat yapılan bu ödemelerin tümünü ayrı bir layout da tarih sırasına göre yapmak istiyorum. Yaptığım yeni rarorlarda bunu yapamadım. Nasıl bir rapor hazırlamam lazım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Örnek dosya

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=847245831165561975

23, Temmuz, 2015 Uygulamalar kategorisinde ihsan (15,130 puan) tarafından soruldu
İhsan bey merhaba,

Yaptığınız çalışma zannedersem apartman/site aidatlarını takip etmek için. Bu konu sizin Filemaker alıştırma ve öğrenme çalışmanız değil ise daha önce excel de başlayan ve şimdi 80 site ve yaklaşık 40.000 daireye hizmet veren devasa bir yapı olan "Bulut Yönetim" web uygulamasına dönen bir yapı tecrübemle söylebilirim ki; yaptıklarınızın sizden sonra kullanılmasını düşünüyorsanız ya bu işi profesyonel olarak gelecek her talebi yapacak ticari bir şekle çevirmelisiniz ya da bu işi ticari şekle çevirmiş bir yapıyı kullanmalısınız.

Detaylı bilgiyi bulutyonetim.com adresinden edinebilir varsa sorularınızı memnuniyetle cevaplayabiliriz.

Kolay gelsin.
Ben kendim için yapmıyorum. Çok sevdiğim biri için hazırlamaya çalışıyorum. Olduğu kadar yapacağım. Bu arada da bende yardımcı olan arkadaşlardan bana yolladıkları videolardan bayağı birşeyler öğreniyorum. Kenidimi geliştiriyorum.

İlginize Teşekkürler.

3 Cevaplar

+3 oy
 
En İyi Cevap

Böyle bir şeyi mi kastediyor sunuz? Dosyayı indirebilirsiniz.

23, Temmuz, 2015 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
25, Temmuz, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Teşekkürler buda iş görür fakat ben tarihi daire no'nun başına almak istesem olur mu?
tarih ekledim sıkıntı yok çok teşekkür ederim. bir şey daha isteyeceğim sizden hatta iki şey her dairenin veya kişilerin ödemeleri bittiğinde altına toplamını alabilir mi.
Birde Cari Kart daki portala ödeme veya borç yazdığımda anında altdaki toplam borç ve alacak kısmını aktif yapmıyor. O alana tıklamam lazım. Ne yapmam lazım.
Alt bölümdeki alanlar için bir yenileme betiği oluşturun..

   Ödemeler bittiğinde toplam alma konusunu anlamadım,zira kişi ödemelerinin göründüğü portalda zaten bir toplama var..O bölüm,ödeme belli bir rakama ulaştığında sınırlandırılabilir belki,hatta mutlaka yapılır ancak bende bu yazılımı öğrenme aşamasındayım ve bunu yapabilecek düzeyde değilim."Koşullu Biçimlendirme" ile bir rakama ulaştığında rengini değiştirmek olabilir mesela...


Ek2 olarak ilk Cevaptan indirebilirsiniz..
Çok teşekkür ediyorum vaktinizi de alıyorum ben anlatamamışım asıl isteğimi. Şimdi her üyenin bir cari ayrıntısı var ve bu ayrıntıda da toplam borç ve alacak var. Ben ise bu toplamlarında toplamını almak istiyorum. Yani bir layout da baktığımda toplam binaya olan toplam borcu alacağı ve kalan bakiye miktarını görmek istiyorum. Sum (field) ile yapıyorum olmuyor
Benim açımdan sorun yok,dediğim gibi kendimi geliştirmek için fırsat oluyor,Dosyayı ilk cevaptan yeniden indirip inceler misiniz?
Teşekkür edeirim ilginize çok şey katıyor. Bende hazırladım şimdilik sorunu çözdüm. Sonsuz teşekkürler. İyi çalışmalar
+2 oy
Cari hareketler "Cari Ayrıtı" isimli tabloya kayedeliyor. Kayıtları Cari Ayrından getiren yerleşimler (Show Records From seçeneği ile) oluşturmuşsunuz. Bu yerleşimlerden birisi veya yeni bir tanesi ile ödemeleri tarih (veya herhangi bir alana göre) sıralı listeyebilirsiniz.
23, Temmuz, 2015 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

Dosya

 semsisarac bey dosyaya bakarsanız sevinirim

Dosya 2

Mrb 

yapacaklarımı ayrıntılı bir şekilde yazyorum Dosya 2 den bakacağız.

1- Ana menü layoutunda 

footer bölümünde toplam bakiyeyi alamıyorum. diğer  Cari Ayrıntı Layoutunda alıyorum.

2- Cari Hesap Hareket rapor layout unda ben portal ekledim. dolayısı ile kişinin bir satır işlemi varsa ben bir satır çıksın ve alttaki footer bölümünde ki bilgiler hemen altında çıksın. yani kaç satır işlem var ise footer bilgileri hemen altından çıksın.

3-Caru hesap Layoutunda yazdır düğmesine bastığımda bu layoutdaki aktfi kişinin ayrıntılı bilgileri (Yani Cari Hesap Ayrıntı Layoutundaki tasarım yazdırılacak. Ben yaptım olmadı. Olmayan şeyi yazayım. Cari hesap Hareketlerindeki aktif kişi Cari Hesap Ayrıntıdaki aktif kişi olmuyor.

Şimdilik bunlar.

24, Temmuz, 2015 ihsan (15,130 puan) tarafından cevaplandı
27, Temmuz, 2015 ihsan tarafından düzenlendi
Güzel bişey olacak,ancak bakiyeleri toplama bölümünde eksik mi var?....
Cuma günkü yorumu güncelledim bakarmısınız
MErhaba;

Dosya 2 deki herhangi bir şahıs seçtiğinizde bir başka sayfada o kişiye ait detaylar geliyor bunu nasıl yaptınız tarif edebilirmisiniz?
Merhaba;

Dosya2 deki herhangi bir şahıs seçtiğinizde bir başka sayfada o kişiye ait detaylar geliyor bunu nasıl yaptınız tarif edebilir misiniz ?
...