FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

DICOM Dosyalarını Mobilde Görüntüleme

+1 oy
812 kez görüntülendi
Merhaba,

DICOM (medikal görünüleme cihazlarından alınan resim dosyaları) dosyalarının arşivlenmesi için basit bir FM dosyamız var. Masa üstünde "Dosya Aç" a tıkladığımızda otomatik olarak ilgili dosyayı DicomViewer ile ekrana getiriyoruz. FM Go tarafında sıkıntımız var. Benzer şekilde go üzerinden dicom dosyasını açmayı sağlamak istiyoruz. Öncelikle iOS için DicomViewer'ları inceledim ancak FM Go ile entegre çalışacak bir uygulamaya rastlamadım.

 

Github gibi sitelerde HML5+JS ile yapılmış Dicom Viewer'lar var. Bu yöntemle iOS üzerinden safari ile de dicom dosyalarını görüntülenebiliyor. FM Go'dan URL üzerinden dosya yolunu göndererek dosyaya erişmeyi amaçlıyorum. Açık kaynak projelerden uygun bir tanesini sisteme uyarlamak için HTML5 tecrübesi olan bu konuda destek verebilecek arkaşımız var mıdır?
25, Temmuz, 2015 Filemaker Go kategorisinde F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Hocam bu eklentiyi inceler misiniz..

25, Temmuz, 2015 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
25, Temmuz, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Ilk fırsatta test edeceğim ama çözüm bu gibi
Teşekkürler. Bu eklentiyi denemiştim, dicom viewerlar gibi pratik değil. Container alana dicom dosyasından bir kareyi atamak için fonksiyonlar içeriyor.

Şu örneklerde (tinyurl.com/nwkdj2k - tinyurl.com/nw78z8y) olduğu gibi HTML5 dicom viewerlar daha kullanışlı olabilir. Fare'nin scroll'u ile slice'lar arasında ilerleme, ölçme, kontrast artırma azaltma gibi özellikleri olabiliyor.

Şöyle bir entegrasyon olabilir.
1. Dicom dosyasını zip formatında FM conatiner alanında saklarım,
2. Kullanıcı FM uygulamasından Dicom Aç'a tıkladığında Dicom Viewer'ın olduğu web sayfasına yönlendiririm.
3. PHP marifetiyle zip dosyasına erişirim. Bu zip dosyasını herhangi bir web klasörüne koopyalarım.
4. Kopyaladığım zip dosyasını Dicom Viewer ile açarım.

Destek almak istediğim kısım özellikle son madde. Örnek bir kaç uygulamayı inceledim. Tarayıcıya "browse" düğmesi ile dosya yükleyip gösterebiliyor. Ama belirli bir URL üzerindeki dicom dosyasını açmasını sağlayamadım.
Plag-inler FM Go ile çalışırmı? Ayrıca bir handikap
Osman bey istersen seni benim PHP uzmanlarından biri ile görüştüreyim
Evet bahsettiğiniz scriptleri  denedim,"dwv" isimli script çok iyi görünüyor,drag-drop,3 farklı arayüz,toolbox,mouse görevleri vs...doktor gibi hissettim :)..Viewer en iyi yol belli ki, peki  Hocam  "Convert" bir seçenek olabilir mi ?
Convert derken JPG gibi bir dosyaya dönüştürmek mi?
Evet,bu tür için ücretsiz dönüştürücüler var ancak çok sayıda resimden bahsediyorsak mantıklı olmayabilir..bir de belki bazı fonksiyonların devre dışı kalacağınıda düşünürsek unutun gitsin:)
0 oy
Web wieverden bağlanabilirsin. Otomatik giriş için yardımcı olurum. Hiç bağlandınmı ?
25, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Benim yazılım ekibinde HTML5 tecrübesi olan Arkadaşlarım var. Konuyu benim iyi anlamam adına FM Go ile açık kaynak Uygulaması Arasında nasıl bir Bağlantı olacak. Normalde Open URL ye uygulama exe sini belirttikten sonra .hemen ardına "" çitt Tırnak arasına imajın yolunu vererek uygulamaya resmi açtırabiliriz gibime geliyor. Bunu masaüstünde yapabiliriz ama FM Go ile IOS ta çalışırmı test etmek Lazım.
25, Temmuz, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
FM Go tarafında exe çalıştırma imkanımız olmadığı için web uygulaması kullanabiliriz diye düşündük. Aslında entegrasyon kısmı pratik (gibi geliyor). Sadece FM Go'dan bir URL açacağız safari ile. Safarideki web uygulaması gidip ilgili kayıttaki Dicom dosyasını görüntüleyecek. Dosya yolunu URL'deki parametere ile gönderebilirim.
Çok iyi bir çalışma ve faydalı bir paylaşım. Bende vakit bulunca hemen testlere başlayacağım. Gerekir ise bizim PHP ve .Net ekibine uygulama yazdırırım.
0 oy
Ben hafta 7500$ a bizim EBYS için bir viewer alacağım. Eğer viewer da DICOM formatı desteği varsa entegre uygulama çıkırca sizlere ücretsiz dağıtabilirim.
26, Temmuz, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz ve desteğeniz için teşekkürler.
...