FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Kasa Defteri ve Bilanço

+2 oy
2,244 kez görüntülendi

Arkadaşlar selamlar;

Soruyu güncelliyorum

Dosyayı indirmak için tıklayınız.

Arkadaşlar yukarıdaki uygulamada binanın gelirleri ve giderlerinin gösterildiği bilanço var fakat sol taraftaki bilgiler farenin tekerleğini çevirdiğimde değişiyor.

Bu resimde ise cari kart hesapta hazırlayacağım bir düğme ile aktif olan satırdaki bilgiler tahsilat makbuzuna gidecek. Ben yapıyorum kişi aktif oluyor fakat o satır aktif olmuyor.

Uygulama ekte.

Arkadaşlar 

Herhangi bir ticari geliri yok bu uygulamanın.

Teşekkürler

1, Ağustos, 2015 Uygulamalar kategorisinde ihsan (15,130 puan) tarafından soruldu
4, Ağustos, 2015 ihsan tarafından düzenlendi

1 cevap

+3 oy

FileMaker'da layout oluştururken verileri göstereceği baz tabloyu seçersiniz. O ekranda sadece o tablodan ve ilişkili olduğu tablodan kayıtlar gösterebilir.

 

Yaptığınız çalışmada gelirler ve giderler farklı tablolarla yapılmış. Bir liste/rapor layoutunda hem gelirleri, hem giderleri göstermeniz mümkün değil. FileMaker Portal aracı bu durumlara (bir miktar) çözüm olabilir. Rapor diye tek kayıtlık bir tablo oluşturup gelir ve gider kayıtları arasında bu tablodaki tarihe göre ilişki kurarsanız iki tane portal oluşturup birinde gelenleri diğerinde gidenleri gösterebilirsiniz.

 

Şu şekilde bir ilişki kurmanız gerekiyor:

 

Şöyle bir layoutta görüntülenebilir (alanları rastgele seçtim)

Düzenlediğim örnek dosyayı da buraya ekliyorum.

 

Bilanço sorusu yine FileMaker'da yerleşim için seçilen tablo ile ilgili. Gelir tablosu seçildiği için kayıtlar gelir tablosundan özetleniyor. Gider tablosu ile ilişki var ama o sadece ilgili tarihi gösteriyor (yada özetliyor.) Gelir ve gider tablosu arasındaki ilişkiyi "x" operatörü ile değiştirirseniz bilançodaki özet rakamlar gelecektir.

 

 

1, Ağustos, 2015 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim fakat bir iki sorum daha olacak. Cari Kart Hesap layoutunda TM (Tahsilat Makbuzu)diye bir butonum var buna tıkladığımda Aktif olan satırı Tahsilat makbuzunda gösterip yazdır düğmesi ile yazdırmak istiyorum. Aktif kişiye gidiyorum fakat satıra gidemiyorum. Birde Tahsilat Makbuzuna Seri Numarası Verdirmek istiyorum ID yi tanımlasam mı iyi olur yada başka bir yol varmı.

Kasa için ise benim yaptığım Kasa 1 var onu geliştirebilirmiyiz. Boş satırlar olmayacak.  birde ona bakarmısınız.

https://yadi.sk/d/52_e-DJAiDBJw
dosya ekte

Yardımlarınız için teşekkürler
1. soru için http://filemakerturk.com/2670/sat%C4%B1rdaki-datay%C4%B1-yazd%C4%B1rmak-istiyorum başlığına bakabilirsiniz.

Sizin hazırladığınız kasa örneğine hem tahsilat hem de harcama kayıtlarını göstermeniz mümkün değil. Giriş çıkışlar için tek tablo kullansaydanızı olabilirdi. Geçici bir tabloda kayıtları tek tabloya import ederek benzer bir görünüm sağlayabilirsiniz.
Osman bey soruyu güncelledim bilanço sayfasına bakamısınız sorunu kısmen çözdüm ama bir iki sorun bakarsanız sevinirim.
...