FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Data Bozulması?

+2 oy
371 kez görüntülendi

Filemaker server 13 kullanıyorum anlık olarak 10 civarında kişi Client Filemaker Pro dan, 5 civarında da webdirect ten uygulamaya bağlanıyor.

Bir kullanıcının kaydettiği  kaydın bazı alanlarına, diğer bir kullanıcıya ait bilgiler geliyor. Kullanıcılar bağlıyken pro advanced ile kullanılan tasarımlarda değişiklikler yaptığım zaman dataların bozulduğunu fark ettim ama emin değilim. Tasarımlarda değişiklik yaptığım için mi yoksa kayıt scriptimde mi hata var anlayamadım.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?

12, Eylül, 2015 Uygulamalar kategorisinde serkanbayrak (40,280 puan) tarafından soruldu
13, Eylül, 2015 Mehmet KAYA tarafından düzenlendi

2 Cevaplar

+1 oy
Enteresan bir durum, kayıtları önce global alana Alıp sonra Database mi kaydediyorsun. Serverden global alanlar çalışmaz.
13, Eylül, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
hayır webd den yapılan kayıtlar için farklı bir tablo var ve kaydet scripti asıl tabloya tek tek aktarıyor
Server da çalışan global alanlar, Fm dosyasını server a attığın da sabit kalır hiç değişmez.web te kullandığınız dosyadaki global alanları kontrol edin. Büyük ihtimalle bu dosyada ki global alanlarda sıkıntı var. Dosyada global alan yoksa tekrar bakalım.
dosyada global alan yok
Global alan yoksa. Yukarıdaki yazdıklarımı unutun.

Tavsiyem Filemaker Advanced de kaydet scriptini "Script Debugger" ile adım adım kontrol edin.
Betik hata ayıklayıcıdan pek birşey anlamadım ama sriptte sorun yok gibi. Zaten veri bozulması her kayıtta olmuyor, binde bir oluyor. O yüzden kullanılan bir dosyayı geliştirmek yanlış mı diye merak ediyorum.
Yayındaki dosya hem pro dan, hem de webdirectten kullanılıyorken tasarım modunda çalışmanın mahsuru var mı acaba
+1 oy
Ramler yetmiyordur :) Düşük donanınlı pclerde oluyor. Aynı anda çok fazla kişi bağlanıyorsa yapabilir. Serverden ramlere bakın. Sistemde yüksek ram olsabile fmserverdende yükseltilmesi gerekir.
Bende 8000 kayıttan sonra yapmaya başlamıştı. Hafıza ayarı 16MB de kalmış. 250 Yapınca düzeldi fakat kayıtlar artınca bu sefer betiklerin düzgün çalışmaması data kayıpları ( Fieldlerde ) oluşmaya başladı. Pc değişince tüm sorunlar düzeldi. Uzun yılar abd de ve türkiye fmp programları yazan bir dostum var ona sorduğumda nabarsan yap fmp dosyasını sıkıştırma sıkıştırdığında aynen böyle sorunlar çıkmaya başlıyor demişti.
16, Eylül, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkürler...
512 idi 4gb yaptık, toplam 10 gb.
inş tekrar bozulma olmaz.
İşlemcisi zayıfsa yoğunlukta bu sefer betiklerde sorun çıkıcaktır.
...