FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Matbu Yazı Hazırlama

+2 oy
340 kez görüntülendi
Selamlar;

FileMaker ile matbu Forum hazırlıyorum.

Yazılarda kelimelerin sonuna gelen ekler var örneğin Dekanlığına, Müdürlüğüne, Dekanlığımızca, Müdürlüğümüzce gibi kelimeler var

Dekanlığı veya Müdürlüğü değişken alan olarak geliyor kelimelerden sonraki na, ne, mızca, müzce gibi ekleri nasıl halledebilirim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim
8, Ekim, 2015 Scripts kategorisinde İsmail (550 puan) tarafından soruldu
Yeni bir calculation (hesaplama) alanı oluşturup Recep beyin yazmış olduğu formülü yazarsanız ilave alanları merge field mantığı ile (<<calculation_alan>>) şeklinde layouta yazabilirsiniz.
https://yadi.sk/d/lTOttYoRje27D  dosyayı inceleyiniz...Osman Bey'in Iyele fonksiyonunda bir iki değişiklik ve substitute ile...Problemli bölümleri lütfen yazın..

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Aşağıdakine benzer ve sonucu text olan bir calculation alanında bunu yapabilirsiniz.

Case ( Degisken = "Dekanlığı" and Type = "Send"; "Dekanlığına";  Degisken = "Dekanlığı" and Type = "Receive"; "Dekanlığımızca"; Degisken = "Müdürlüğü" and Type = "Send"; "Müdürlüğüne";  Degisken = "Müdürlüğü" and Type = "Receive"; "Müdürlüğümüzce" )
8, Ekim, 2015 Recep Güney (69,560 puan) tarafından cevaplandı
8, Ekim, 2015 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
İyelik ekleri için benzer bir şey ihtiyaç olmuştu, şu şekilde bir fonksiyon yazmıştık: http://www.briandunning.com/cf/1011

Fonksiyon sadece son iki karaktere bakıyor. Bu yüzden bazı kelimelerde çalışmıyor. Recursive olarak tekrar yazılabilir aslında.
yapımak istedeğim matbu evrakla ilgili örnek aşağıdaki gibi
+1 oy
Soruya dönüştür kapatılıp buraya alındı.

<<Yer_Tanimi>> bünyesinde bulunan ve mülkiyeti <<Mülkiyeti>>ye ait olan <<Yuzolcumu>> m2 yüzölçümlü <<İsin_Tanimi>>nin ihâlesi <<ihale tarihi>> tarihinde saat <<ihale Saati>>de 2886 Sayılı Devlet İhâle Kanunun 45. maddesi uyarınca <<ihale_usulü>> ile yapılacaktır.
İhâlede görevlendirilen komiyon üyelerinin yukarıda belirtilen tarih ve saatte <<ihalenin yeri>>nda hazır bulundurulmaları hususunda gereğini rica ederim.
Burası formül kısmı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan ve mülkiyeti Üniversiteye ait olan 30 m2 yüzölçümlü Çay Ocağı Yerinin ihâlesi
İhâlede görevlendirilen komiyon üyelerinin yukarıda belirtilen tarih ve saatte <<ihalenin yeri>>nda hazır bulundurulmaları hususunda gereğini rica ederim.
Buda görünür kısmı
oradaki alanların eklerinden bahsediyorum
8, Ekim, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
...