FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

kağıt kesim hesaplama

0 oy
1,944 kez görüntülendi
Selamlar,

bir sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.

matbaada kullandığımız kağıt kağıtları boyut vererek en firesiz şekilde hesaplama yapması ve şekil ile verebilmek mümkünmü?

örnek vermek gerekirse 70 x 100 cm ebatındaki tabaka kağıt dan

29x41cm ebatında kağıt keseceğim 1-5 alır ve kenarlarda ufak parçalar artar kullanılan alanları 70*100 alanda bir renk kullanılmayan alanları ayrı bir renkte göstermek mümkünmü ?

şimdiden teşekkürler
10, Ekim, 2015 Scripts kategorisinde tekin (330 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Bahsettiğiniz işlem "nesting" (iç içe geçirme) denilen,Laser kesme makinalarında kullanılan bir fonksiyon..Osman Bey'in yazılımının tek eksiği şekil yerleştirme yapmaması,onun dışında mükemmel..Bu işi online olarak yapabileceğiniz http://www.optimalon.com diye bir site var...Örnek ölçülerinizde bir deneme yaptım; (Kullanımı konusunda bir zorluk olursa bir not düşün gerekirse kısa bir video alabilirim..)

12, Ekim, 2015 Şemsi Saracoğlu (133,950 puan) tarafından cevaplandı
12, Ekim, 2015 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
çok teşekkürler
evet istediğim tam böyle bişi. osman beyin çalışmasınıda biliyorum. çok iyi çalışıyor. ama matbaada kağıt hesap kesim işlerinde bu sizin gönderdiğiniz benm çok işime yarar.

açıkcası ben grafik tasarım ile uğraşıyorum filemaker e yeni başlıyorum. video anlatım çok işime yarar
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Sanırım tam olarak izah edemedim,verdiğim örnek bir web sitesinde online çalışan bir yazılım,yani filemaker değil..Bunun dışında CorelDraw ve Adobe Illustrator için eCut isimli bir eklenti var..
0 oy
Şekil ile göstermek mümkün fakat orantı filemakerde biraz zor. Javascript ile yapmak mümkün. Diğer bahsettikleriniz ise matematiksel işlemler. Her şeyi yaptırmak mümkün.
10, Ekim, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

Bununla ilgili yaptığımız basit bir çalışma var. Sunta, sac metal veya tabaka kağıdı belirli ölçülerde ebatlarken nasıl kestiğinzide minimum fire veriyor bulmanıza yarıyor. Renklendirme yapmıyor, temsili bir resimle nasıl kesmeniz gerektiğini gösteriyor.

Hâlen sitemizde ücretsiz olarak yayında, şu adresten indirebilirsiniz: www.cabitas.com/optimize

11, Ekim, 2015 F. Osman Cabi (198,500 puan) tarafından cevaplandı
evet sitenizdeki optimizeyi indirdim inceledim istediğim bunun gibi ama sizinki daha basit olarak gösteriyor. tabaka üzerinde bölümleri göstermesi daha iyi olabilirdi.
...