FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker ile https korumali bir siteye otomatik girisi yaptirmak mumkunmu?

0 oy
694 kez görüntülendi
Merhaba arkadaslar,

Filemaker ile yaptigimiz fatura programi icerisindeki faturalari Exact Online denilen bir muhasebe sitesine aktariyoruz.

Suanki sistemde kullanici bu islemi baslatmadan once, oncelikle Exact Online sitesine kullanici hesabi ile giris yapmali. daha sonra bizim program calistirilarak Filemaker icerisindeki faturalarimizi tek tek Exact online sitesine call methode ile gonderiyoruz.

Kullanan firma bunun otomatiklestirilmesini istiyor ve bu durumda bir problemimiz var, oda IE, chrome veya baska bir browser uzerinden exact sitesine oncelikle otomatik girisi saglamamiz gerekmekte ve bu konuda onerilerinize basvurmak istiyorum.

Program FM 14 server uzerinde calismakta ve windows server 12 uzerinde kurulu.

Bu konuda onerileriniz varmi?
29, Ekim, 2015 Scripts kategorisinde Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından soruldu
Tavsiyem firma ile konuşulmalı. https://start.exactonline.nl/docs/Login.aspx sayfasındaki LoginForm$UserName ve LoginForm_Password alanlarının value değerleri $_POST[User] ve $_POST[Pass] olarak girilmeli ve sayfanın en altında şu iki javascript değişkeni çağırılmalı. SysSet('LoginForm_Action', 1); SysSubmit(); Bunu küçük bir ücret karşılığında yapacaklardır. Size ayrı bir link verilmeli. Fmden buraya post yaparsanız otomatik giriş yaptırabilirsiniz.
Exact yetkililerinin boyle  bir seye izin verecegini sanmiyorum, cunki hollandada muhasebe ve fatura kesme program pazarinin 50% den fazlasini ellerinde tutmaktalar.
Sormakta fayda var. Size ait bir giriş sayfası. Bir şey yok bunda. Talep edebilirsiniz.

4 Cevaplar

0 oy
Otomatik giriş için giriş sayfasının kaynak kodunu görmem gerekiyor. Eğer sayfayı web wiewerde açar ve giriş yaptırırsanız sessionlar aktif olacaktır. Data gönderimide yapılabilir tabi siteyi yapan programcı böyke bir durum için koruma yapmadıysa. İncelemek lazım. Kurum api desteği veriyorsa oseçeneğe yönelmek daha doğru olur.
29, Ekim, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Verileri aktarmak icin api kullaniyoruz ve api call yolu ile verileri aktarabiliyoruz. ancak insert url yontemi ile siteye otomatik login olmak sanki mumkun degil gibi. Webview ile siteye manuel giris icin imkan vermekteyiz. ama bu yontem server side kisminda tabii ki kullanisli olamayacak.
Sorun login ise halledilir :) login linkini gönderin. Php ile web server üErinden login yaptırılabilir.
Goksel bey,

Sitenin giris adresi :

https://start.exactonline.nl/docs/Login.aspx
0 oy

Post metodu ile gönderilen CSRFToken ve __VIEWSTATE alanları korumalı. Yapmak mümkün değil. Html php ve webviwer yöntemlerinin hiç birinde olmuyor. iki değer doğru ise form ekranda gösteriliyor.

31, Ekim, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Kolay olmayacagini tahmin etmistik.

Caresiz o zaman suan oldugu gibi oncelikle exact sitesine giris yapilacak ardindan veriler post edecekler.
0 oy

Örnek Dosya üzerinde ufak bir oynama yaptım. Fakat sunucular bakımdaymış. Çalışıp çalışmadığına emin değilim. kullanıcı adı ve şifrenizi girin otomatik giriş butonuna tıklayacak.

3, Kasım, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

Örnek Dosya Bazı fazlalıkları attım. Login butonuna tıklayın. Formu sayfadan ayırdım.

3, Kasım, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
merhabalar Goksel bey, tsk ederim zaman ayirip ugrastiginiz icin. Ama malesef calismadi, cunki javascript hatasi verip duruyor.

Gordugum kadari ile sizde bir giris sayfasi yapmissiniz ve buradan kullanici giris yapmasi gerekiyor. Eger otomatik giris olmayacaksa zaten suanki sorunda buydu.

Suan musteriyi fazlaca memnun etmemis olsada webviewer icerisinde exact sitesine giris formunu gosteriyorum.

Buraya giris yapildiktan sonra elde edilen token ile siteye api call ile verileri aktariyorum.

Suan icin bu sekilde devam edecegiz. yada musteri bunun tamamen otomatiklesmesi icin ozel istekte bulunursa o zaman farkli bir calisma cozumleme uzerinde durabiliriz.
Geçmiş bir mevzu e dönüşümle uğraştığım için yoğunluktan siteyi takip edemedim. sanki bu bahsettiğiniz e fatura e defter sistemine benziyor fm de bir çözüm bulamadığım için diğer dillerden birisi ile yapmaya çalışıyorum. bu konuda fm geri gibi ve maliyetli plug inlerle olabilir buda maliyetli. yeni bir gelişme olursa paylaşılmasını rica ederiz.
efatura sistemini bilmiyorum, eger bu sistemin API uygulamasi yoksa disaridan veri cekimi veya aktarimi yapmaniz mumkun olmayacaktir.
...