FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Looked-Up Value sorunu

0 oy
311 kez görüntülendi

Ekli dosyada yapmak istediğim kurum adı ve analiz adını girdiğimde toplam miktarı (yani ilgili kuruma ilgili analiz den kaç adet fatura edileceği) bilgisini alıp miktar kısmına yazdırmak bir türlü beceremiyorum. yardımlarınızı rica ederim.çok acil

17, Kasım, 2015 Database kategorisinde byserttas (25,410 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Teamviewer ile bağlanılıp yapıldı.
18, Kasım, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
21, Kasım, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
0 oy
Çok kolay gibi durmakta ama bakmak lazım:) Bakıp döneyim. Burada dikkat etmeniz gereken unsur, işikide tekilliktir. Eğer analiz taplosunda İlgili kuruma ait birden fazla analiz varsa LookUp tan donen ilgili kurumun ilk girilen verisi olacaktır. Çözüm olarak iliskiyi bir kademe daha arttırmak, Kurum adı ve Analiz adı ile ilişki kurmak.

 
Eğer Toplam alan Summery veya Calculation alan ise LookUp ile çağırtmazsınız. Script yazmanız lazım oda basit. Dosya üzerinde yaparız.
18, Kasım, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
İlginize teşekkür ederim Mehmet bey. Dediğiniz gibi alanlar Summery sanırım o yüzden yapamadım. Birde aynı kurumun sadece bir malzeme değil 5-6 malzemesi var hepsi fatura sayfasına gelmesi gerekiyor. kurum adıile analiz ismini birleştirip öyle ilişki kurdum yine olmadı. kısaca Kurum adını girdikten sonara her malzeme ismini girdiğimde o kuruma ait malzemenin toplam adedi ve toplam tutarını fatura sayfasına atmak istiyorum.Zamanınız olursa dosya üzerinden düzeltme yapıp eklerseniz çok memnun olurum.
Ali Bey Dosyadan bir şey anlamadım, Teamwer ile bağlanıp bakayım. Telefonum sağ sutunda var
...