FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Çalışan Uygulama için Yeni Versiyon

+1 oy
265 kez görüntülendi
Çalışan uygulamamızda yapılan geliştirimler için programımıza versiyon numaraları versek; belli sürelerde (ayda bir olabilir) web üzerinden yeni versiyon çıktığını kontrol eden ve kullanıcının önüne custom dialog çıkartıp onay vermesi halinde programı yeni versiyona update eden bir script hazırlanabilir mi?(data seperation modeli ile hazırlanmış uygulamada veritabanı dosyasının sabit kaldığı sadece uygulamada değişiklik yapıldığı varsayımı ile).
 

Bu scriptte sadece değişen layoutların indirilmesini ve mevcut layout yerine kullanılmasını sağlama imkanımız var mıdır? Yoksa komple yeni uygulamayı eskisinin yerine kaydettirmek mi gerekir?

Sanırım bu durum için olacak scripti kullanılan uygulama üzerinde değil de belki yaptığımız uygulamanın yanında ikinci bir uygulama daha pc ye kurmak gerekecektir(örnek olarak uygulamamızın adı "a" ise ikinci uygulamanın adı "aupdater" olabilir). updater uygulamasını; a uygulaması her açıldığında otomatik olarak açıp kontrolü sağladıktan sonra update dosyası yoksa update uygulamasını kapatırız.

Bu yöntem hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim yada bu ihtiyaç için alternatif yöntem önerileriniz var mıdır? :)
7, Aralık, 2015 Uygulamalar kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap

Script ile bir sadece yeni layoutları aktarmak mümkün değil, tüm tema dosyasını yenilemek gerekir. 

örnek olarak uygulamamızın adı "a" ise ikinci uygulamanın adı "aupdater" olabilir

Bunun gibi bir şey olabilir ancak "a" dosyası önce çalışacağı için önce onu kapattırmak gerekir, aksi halde dosyaya dışarıdan müdahale (silme, taşıma vb.) edemeyiz.

 

aupdater yerine aluncher gibi bir dosya tercih edilebilir. Runtime'ın ana doyası aluncher olur. Çalıştırıcı açıldığında ilk önce sürüm kontrolü yapar. Eğer yeni sürüm varsa uyarır. Kullanıcı güncelle derse a dosyasını silip yerine yenisini indirir ve a'yı açar.

8, Aralık, 2015 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
8, Aralık, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Bilgiler için teşekkür ederim, örnek dosya veya belirttiğiniz işi yapabilecek script komutlarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz.
...