FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

otel pansiyon çalışması olan var mı

+2 oy
3,014 kez görüntülendi

küçük bir pansiyon programı yapacağım. rezervasyon, misafir ve oda tablolarım var.

rezervasyon ve misafir kayıtlar tamam. ancak şöyle bir sorunum var.

1- oda sayısı ekledikçe herhangi bir form sayfasında  oda sayısını belirten kutucuklar yapmak istiyorum aşağıdaki örnekteki gibi. oda sayı ekledikçe kutucuklar çoğalabilir mi.

2- listeden misafire giriş yaptı drop down listini seçtiğimde kutunun rengi diyelim yeşil olacak ve hangi oda numarasını vermişsem o oda kutucuğuna misafirin ad soyadını çektirmek istiyorum.

3- misafir çıkış yaptı dediğimde kutucuğun rengi diyelim ki sarıya dönsün ve kutudaki isimleri silsin ama listeden silmesin. falan tarihte a kişisi gelmiş falan tarihte çıkış yapmış diye görmem gerekiyor.

bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapan var mı. veya ufak bir örnek gönderebilecek olan var mı.

şimdiden teşekkürler.

Product

 

9, Şubat, 2016 Uygulamalar kategorisinde Asil (1,880 puan) tarafından soruldu
9, Şubat, 2016 Asil tarafından düzenlendi

1 cevap

+3 oy

Elimde bir rezervasyon sistemi örneği var,inşallah işinize yarar ya da en azından bir fikir verir ;)   İNDİRİN

Dosya ingilizcedir,anlaşılmayan bölümleri olursa buradan yardımcı olabilirim..(dosya warez değildir,tarafımdan eğitim amacıyla satın alınmıştır..)

Tanıtım Videosu

9, Şubat, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
teşekkür ederim inceleyim bi inşallah içinden çıkarım :)
olmadı:(
benim istediğim bu kadar detaylı değil. çok detay olduğu içinde çözemedim.
peki şöyle bir şey diyeyim. odaların sayısınca forma oda yerleştirsem. odaya kayıt yapınca yeşil, çıkış yapınca sarı olsun renkleri diyelim. buraya kadar tamam yapabiliyorum. çıkış yap dediğimde odaların bulunduğu forumdan odadaki isimleri boşaltsın ve çıkış yapanlar diye bir tablom olsun bu çıkış yapanları ona atsın. bilmem anlatabildim mi. :)
1 sorunun cevabını portal ile çöze bilirsiniz gibi. Oda dolu ise OdaStatu field i 1 boş sa 0 değerini alsın.  Tablo lar arası ilişkiyi OdaStatusü field = lik üzerine kurun. Oda durumunu gösteren tabloda, Odastatüsü diye global bir alan açın ve değerini 1 verin. Siz oda ekledikçe oda statüsü 1 olanlar portalde belirecektir. Portali biraz süslediğinizde olur gibi.

Ayrıca FileMaker başlangıç örneklerinde Content management a bakın resim eklendikçe otomatik artan alan yönetimi var. Talebinize benzer gibi.
Bunu tamamen scriptlerle yapabilirsin, bana basit geldi yöntemi ni aşağıya yazacağım. Bence oda sayısınca kutucuk eklemek biraz basit bir çözüm olur gibi ama otel yıllarca ayını kalacağından yani yeni oda ekenmeyeceğinden dolayı olabilir.

Çıkış Butonuna şu scripti ekle

Set Veriable ($OdaNo; Tablo::OdaNo)
Set veriable ($TcNo;tablo:: tcno)
Set veriable ($AdSoyad; tablo::Ad soyad)
Clear (tablo::TcNo)
Clear(tablo::Ad Soyad)

Go to layout (Cikis Yapanlar)
New Record / Request
Se Field (tablo::OdaNo; $OdaNo)
Set field (tablo::TcNo ;$TcNo)
Set Field (tablo::AdSoyad; $AdSoyad)

Bu scriptte giriş çıkış tarihleri vs diğer alanlarıda taşıma bilirsiniz.
Teşekkürler Şemsi bey bu Sistemi Taksi rezervasyon sistemine uyarlayabilirmiyiz acaba Oda yerine taksileri koyup mesala 1 durakta veya firmada 15 Taksi,Oto var hepside portalda gözüküyor birisi görevde olunca portalda gözükmeyecek görevden gelince geliş saati doldurulunca araç müsait olarak gözükecek ben bir projede çalışıyorum yaptım ama başka bir şekilde bir fikir verebilirmisiniz.
Evet uyarlanabilir, "Check In" mantığına uygun gibi geldi banada...Ufak-tefek değişikliklerle sonuç alabilirsiniz..

Uygulamayı ders olarak paylaşan kişi zaten sistemin genel olarak tüm kiralama işlemlerine uyarlanabileceğini belirtmişti..Başlangıç ve bitiş gün ve saati olan birçok işleme uygulanabilir; (Araç,Ekipman,Kütüphanelerde Kitap Kiralama,CD-DVD vs gibi....)
mehmet bey çok teşekkür ederim. uygulamaya çalışacağım. işyerinde hiç vaktim olmuyor bakamıyor. akşam 20-21 gibi evden bakabiliyorum ancak. çok eksiğim var script konularında çok.
...