FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

PDF OLUŞTURMA SORUNU

+1 oy
270 kez görüntülendi
Selam. Fm12 Adv. Kullanıyorum. Bir Bilgi tablosundan bdf oluşturuyorum. her kuruma ait bilgileri ayrı sayfalarda bdf ortamına aktarmak istiyorum. bunu yaparken her kurumu ayrı ayrı süzüp pdf oluşturmak yerine PDF oluştur scpritsi yazıp bir butona bağlamak çok daha mantıklı ve bunu yaptım ancak şunu yapamıyorum. pdf.e atarken A kurumunu ayrı B kurumunu ayrı C kurumunu ayrı yapsın ama tümü bir dosya olsun. yani A kurumuna ait bilgiler sayfanın yarısında bitiyorsa gerisi boş kalsın B kurumuna ait bilgileri ikinci sayfaya atsın. bu mümkün müdür.

Fiildler Kurum Adı Yıl Ay ve Miktarlardan oluşuyor. her ay ayrı ayrı sorgulanacak ve pdf oluşturulacak. yardımlarınızı bekliyorum.
18, Şubat, 2016 Scripts kategorisinde byserttas (25,410 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy

Öncelikle PDF kaydetme işini yapan scriptte dosya adı sabitlenmeli. Her kayıt aynı dosya adını kullanmalı. Bunun için aşağıdaki örneğe bakabilirsiniz.

Dosya adını ve konumunu siz oluşturun ve ilk pdf i kaydedin. Daha sonra diğer pdfleri aynı dosya adında fakat "Append to existing PDF" seçeneğini seçerek aynı dosyaya sayfa eklemesini sağlayabilirsiniz. 

Not: Dosya adı her seferinde aynı üretiliyorsa PDF in daha önce o konumda kaydedilmiş olma ihtimaline karşı ilk pdf de "Append to existing PDF" seçeneğini işaretlemeyiniz. Aksi taktirde her kaydettiğiniz pdf bir öncekinin arkasına ilave olur. veya sağlam olsun dosya adında tarih saat gibi damgalar kullanın.

Set Variable [$Dosya ; Value : "filewin:" & Get ( DesktopPath ) & "Katalog_" & 
Year ( Get ( CurrentDate ) ) & "_" & Month ( Get ( CurrentDate )) & "_" & Day ( Get ( CurrentDate ) ) & "_" & 
Right ( "00" & Hour ( Get ( CurrentTime ) ); 2) &Right ( "00" &  Minute ( Get ( CurrentTime ) ); 2) & ".pdf"

18, Şubat, 2016 hyaprakci (8,260 puan) tarafından cevaplandı
...