FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Koşullu Değer Listelerinde Aynı Field İçine Birden Fazla Seçenek

+1 oy
294 kez görüntülendi

Merhaba Arkadaşlar;

1. SORUM: Oluşturduğum koşullu değer listesinde seçim yaptırırken belirlediğim alana sadece 1 değer yaptırabiliyorum. 2. bir seçim yapacaksam bu değer kayboluyor ve yerine diğeri geçiyor, yani sadece 1 seçenek seçilebiliyor. Benim istediğim şu: Koşullu değer alanına birden fazla seçim yaptırabilmek;

Örneğin:

Adı Soyadı: Yahya Kemal

Memleketi: Ankara

Hobileri: Yüzmek, Gezmek, Okumak

Hobileri alanına (field) belirlediğim seçeneklerde birden fazla aynı hücrede görüntülenebilecek şekilde nasıl seçim yaptırabilirim?

2. SORUM: Bir isme ait olan TC Kimlik numarasını İsme ait koşullu değer listesinin olduğu fielden ismi seçtiğimde TC kimlik numarasının otomatikman çıkmasını istiyorum:

BUNLARI NASIL YAPABİLİRİM?

 

19, Şubat, 2016 Uygulamalar kategorisinde oserguvan (12,190 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
1 - Repetition Kullanacaksın, Field Options > Storage > Repeating bölümünden 10 tane satır eklesen yeterli olur.
    Daha sonra da Layout ta edit modunda iken inspectorde Data bölümünden Show Repetitions kısmından kaç satırın görüneceğini ve bunların yukarıdan aşağı doğru mu yoksa sağa doğru mu sıralanacağını seçebilirsin.

Bir diğer yöntem de portal kullanmak, eğer buraya girdiğin hobiler sadece burada kalacak ise portala gerek yok.

2 - TC kimlik nolarını tuttuğun tablon ile bu tabloyu TC No ları üzerinden ilişkilendirdikten sonra Ad Soyad kısmına yine Field Options'tan LookUp tanımlarsan gelir.
19, Şubat, 2016 poseidon3d (24,450 puan) tarafından cevaplandı
19, Şubat, 2016 poseidon3d tarafından düzenlendi
poseidon3d cevap için teşekkür ederim, ancak şöyle bir sorunla karşılaştım. seçenekler için bir alan içine birden fazla bölüm oluşturdu, ve her birisi için o alandan seçim yaptırıyor. Benim istediğim alt alta bölümler oluşmasın, aynı alandan birden fazla seçeneği aynı hücreye seçtirebileyim, ve bunları excel e export ettiğimde aynı hücrede birden fazla seçeneği barındırsın. az önceki metotla sadece ilk alanın değerini export etti.
Koşullu Değer Listesinden Tek Alana Birden Fazla Seçim
...