FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Tools tan devolopper edilerek exe ye dönüştürülen belge ağ ortamında aynı anda paylaşılabilir mi

+1 oy
178 kez görüntülendi
belgemi toolstan > developper unitiles ten exe'ye dönüştürdüğümde ağ ortamında aynı anda 5 kişiyle paylaşabilirmiyim. aynı anda veri girilebilir mi.

exeye dönüştürmeden paylaşıma açarak girilebiliyor.  status areayı hide look yapıyorum menüleri kilitliyor.

menuyu kendim oluşturuyorum layoutuda kilitliyor ama  tools yine menüde gözüktüğünden standart menüye geçerek belge açılabiliyor.

belgeyi exeye dönüştürmeden layoutu kilitlemenin kolay bir yolu varmı veya exeye dönüştürdüğümde paylaşıma açılıp aynı anda veri girilebilirmi.  yardımcı olabilirmisiniz.
3, Mart, 2016 Filemaker Advanced kategorisinde Asil (1,880 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
Tek başına yapamazsınız, yani filemaker server usr gibi developerdan geçmiş dosyaları host edebiliyor ama, filemaker server yada normal flemaker advanced elinizde olmaksızın, host edemezsiniz.Zaten developerdan geçirilince network ortamına kapanıyor programınız tek kullanılıcı hale geliyor.
3, Mart, 2016 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Exe yani runtime uygulamaya dönüştürdüğünüzde aynı anda tek kişi kullanabilir. Birden fazla kişi aynı anda kullanamaz.

Filemaker da Tools menüsü sadece Advanced sürümlerinde mevcuttur, Filemaker Pro satın alırsanız Tools menüsü görünmeyecektir.

Filemaker Pro Advanced te Tools menüsü kaldırılamaz ama kullanıcı yetkilendirme ile kullanıcının menü değiştirme işlemi kısıtlanabilir.

Yetkilendirme işlemi için File>Manage>Security bölümünden Privilege Sets sekmesinde yeni bir Yetki grubu oluşturulur ve yetkisiz kullanıcıların Privilege Set kısmına yeni oluşturduğunuz yetki grubu seçilir.
3, Mart, 2016 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
...