FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Artıları ve Eksileri Neler

0 oy
406 kez görüntülendi
Merhaba Arkadaşlar;

Microsoft Visual Studio ve Filemaker ile oluşturulmuş aynı işlev ve özelliklere sahip, aynı veriye sahip iki programın olası birbirine göre üstünlük ve eksiklikleri neler olabilir?

Hem programın oluşturulması esnasında hem de kullanımı sırasında.

Teşekkürler...
15, Nisan, 2016 Scripts kategorisinde oserguvan (12,190 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy

Soru açık değil. Microsoft Visual Studio hangi veritabanına bağlanacak ?

15, Nisan, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
FileMaker, Lotus Notes Domino, Oracle Developer vs bir birine benzer. Uygulama geliştirme ve veritabanları kendi içinde tutarlar ama .Net , Java , PHP gibi ortamlar sadece uygulama katmanını geliştirmek için kullanılır.

Amaçları farklı
16, Nisan, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
c# kullanarak bir yazılım geliştirmek istesem, mesela kütüphane yazılımı, veritabanı olarak ne kullanmalıyım. Access de bir veritabanı oluşturup bunu c# da geliştireceğim katmanlarla kullanmam mümkün olur mu?
+1 oy
-Filemakerda çok kısa sürelerde proje üretebilirsin, üstelik başka dillerde 8-10 kişi ile yapılacak projeleri tek başına yapabilirsin.

-Filemakerda yapılan projenin kullanıcı sayısı ve network trafiği çok olduğu durumda daha profesyonel bir şekilde yapıyı oluşturmak gerekir, indexlerden tutta sistemi yoracak gereksiz şeylere kadar., bunlar 2-3 kullanıcılı programlarda göze batmaz ama büyüklerde hemen farkedilir.

-Filemakerda kullanıcı başına lisans ücreti vardır ancak buna rağmen toplamda diğer dillerde yazılan programlardan daha ucuza mal olur.

-Diğer dillerde programda değişiklik istenildiğinde ya yapılmaz yada maliyetler oldukça yüksek olduğu için kullanıcı isteğinden kendisi vazgeçer.Filemaker da ise kısa sürede yapılabilir.
18, Nisan, 2016 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
...