FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

ve FileMaker 15 yayınlandı, nesini beğendiniz?

+2 oy
791 kez görüntülendi
Artık FileMaker güncellemeleri sıklaştırp (12-18 ay gibi) sürüm başına gelen yeni güncellemeleri azalttı. 12'den bu yana bakınca hep küçük küçük güncelleştirmeler var.

 

15'le gelen küçük yeniliklerden en sevdiğiniz nedir?
10, Mayıs, 2016 Scripts kategorisinde F. Osman Cabi (198,080 puan) tarafından soruldu

7 Cevaplar

+1 oy
Yeni indiriyorum, inceleyip yorumlarımı paylaşacağım.
10, Mayıs, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Mehmet Bey indirme linkini ekleyebilir misiniz?
+1 oy

 

nedir bu serverlerden çektiğim benim :)

10, Mayıs, 2016 mmyilmaz (21,140 puan) tarafından cevaplandı
web server ile çakışmış gibi duruyor :)
ne yapmam, neyi silmem lazım :)
SORULAR KARIŞTI GALİBA :)
Server isleri benim uzmanlik alnima girmiyor :) osman bey veya mehmet bey yatdimci olur. Not : mehmet bey derken ucunude kasteddim :) uc tane mehmet var forumda :)
nihayet yükledim ama deployment assistant'ta takılı kaldı sağ tarafta kırmızı yuvarlak dönüp duruyor bakalım:)
Yüklediğiniz işletim sistemi İngilizce olmalı :)
yada winsoft'tan Türkçe server'da çalışan sürümünü indirmelisiniz.
Filemaker 15 henüz winsoft ta yayınlanmadı maalesef.
+1 oy
ben 11den 15e geçtiğim için öncekilerde var mıydı bilmiyorum ama layout ve scriptleri klasörler altında gruplayabilmek çok hoşuma gitti.

 

edit: bu zaten varmış ben yeni görüyorum :)
10, Mayıs, 2016 mmyilmaz (21,140 puan) tarafından cevaplandı
12, Mayıs, 2016 mmyilmaz tarafından düzenlendi
+1 oy
1. Wifi ve Bluetooth Yazıcılar ile sağlıklı çalışma.
11, Mayıs, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Vay Arkadaş daha 14 e yeni alıştık mıştık yaw :P
11, Mayıs, 2016 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

Yeni FileMaker 15 Platformu, Mobility, Otomasyon, Performans ve Güvenlik kapsamında yenilikler içermektedir.

 

FileMaker 15 Platformunun Yeni özellikleri şunlardır:

Mobility: Dokunmatik özelliği ile parmak izi ile uygulamalarınızı aça bilirsiniz. Yeni eklenen özelliklerden 3D Touch desteği belirli uygulamalara hızlı erişim sağlıyormuş bakacağız.  Bulut tabanlı bazı sunuculara dokuman ekleyip alabilme özelliği gelmiş, enteresan birşeye benziyor işe yarar gibi gözüküyor.

 

2    iBeacon Nedir, Ne İşe Yarar? (En can alıcı özellik diye bilirim.)

iBeacon teknolojisi, kullanıcıların konumlarına bağlı olarak içerik bilgisi ve bildirim sunma imkanı sağlayan bir iç mekan mikrolokasyon altyapısıdır. iBeacon, Apple tarafından patentli bir teknolojidir.

Bluetooth Düşük Enerji teknolojisi kullanarak iPhone'unuza sinyal gönderen vericiler sayesinde bilgi edinme maksadıyla kullanılan yeni nesil lokasyon uygulaması iBeacon, yerinizi bildirmekten çok daha fazlasını yapıyor. İşte 21. Yüzyıl'ın işaret fişeği.Temelde bir bölgeye yerleştirilmiş vericilere yüklenen verilerin dağıtımı için kullanılan iBeacon, telefonunuz geçerli alana giriş yaptığında size bu vericilerin ilettiği bilgilerin ulaştırılması için kullanılıyor.

Bluetooth düşük enerji teknolojisi kullanan vericiler, GPS yardımıyla etki alanlarındaki iBeacon uygulaması açık olan iPhone'ları tespit ediyor ve mesajı iBeacon uygulaması ile size iletiyor. Böylece fiyatını ya da bedeni,ni sormak istediğiniz bir ürün için mağaza yetkilisini bulmak zorunda kalmıyorsunuz.

Şu an için kullanım alanının çok da yaygın olmadığını söyleyebileceğimiz iBeacon uygulaması geleceğin teknolojilerine ışık tutan bir işaret fişeği olabilir.
 

Kullanım alanı sınırsız

Bir kütüphanede olduğunuzu düşünün. Bir kitap arıyorsunuz ve kütüphane görevlisi yerinde değil. Neden telefonunuzdan kitap listesine ulaşıp kitabın nerede olduğuna kendiniz bakamayasınız ki? Üstelik bunun için ayrı bir kütüphane uygulaması indirmenize gerek yok. Kütüphanenin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan vericiler size istediğiniz listeyi gönderecektir.

Ya da bir mağaza sizi sezon sonu kampanyası hakkında bilgilendirmek istiyor; mağazaya girdiğiniz anda iBeacon ile size indirim reyonunun yerini, kampanyalı ürünlerin bilgisini gönderebilir. Belki de elinizdeki elbisenin bedeni üst kattadır! iBeacon size söylesin, mağaza personelini aramakla uğraşmayın.

Müzelerde de istenilen her parçaya ya da sergiye bir beacon yerleştirilerek o parçayı görmeye gelen ya da sergiyi ziyaret eden herkesi bilgilendirmek mümkün.
 

 Arabanız size göre şekil alsın
Eğer ailece aynı arabayı, farklı sürüş pozisyonlarında kullanıyorsanız iBeacon sizin yerinize koltuk ve direksiyon pozisyonunu ayarlayabilir. Telefonunuzun gönderdiği sinyal sayesinde sürücü koltuğunda kimin oturduğunu algılayan iBeacon, hafızasına yerleştirilmiş olan sürüş pozisyonlarına göre seçtiğiniz ayarları artık otomatik olarak yapabilir. Üstelik bunun  için telefonunuzun açık olması yeterli.

Ya da evinizin herhangi bir odasındaki ışık sadece siz içeri girdiğinizde yanabilir. Akıllı kilitlerle donatılmış kapılarınız siz gelmediğiniz sürece herkese kapalı kalacaktır.
 

 Ne kadar güvenli?

iBeacon, telefonunuza herhangi bir dosya indirmediğiniz için telefonunuzdan herhangi bir veriyi alamaz. Bu yüzden iPhone'unuzda yüklü olan herhangi bir şey iBeacon yüzünden tehlikeye girmez. iBeacon ayrıca yalnızca siz etki alanındayken etkin olduğu  ve alandan çıktığınızda pasif olduğu için yazılımsal bir zarar da doğurmuyor.

Kısacası şimdilik sadece IOS 7 işletim sistemi ile kullanılan iBeacon uygulaması için bilgilendirme yapmanın en kolay yolu diyebiliriz.

 

Otomasyon ve Entegrasyon: Filemaker Updatelerini otomatik alabileceğiz. Scrip ,çerisinde UNDO ve hata yakalama işlevleri iyi olmuş. ESS Adaptör PostgresSQL ve IBM DB2 dahil olmak üzere bir çok Harici SQL Veri Kaynakları ile iletişime geçebilme.

11, Mayıs, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Ibeacon lar step to city projesinde forumumuzun uyelerinden olan soner bey tarafindan kullaniliyor.
...