FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İki pencere açik ise birine erişimi engelleme

0 oy
278 kez görüntülendi
İyi günler yapmiş olduğum sistemde sürekli açık olan bir ana sayfa penceresi var ve çesitli görev tuşlarıyla açılan pencereler var. Ana sayfadan sonra ikinci açmıs olduğum pencereler anasayfa üzerinde anasayfadan küçük olarak açılıyor. Kücük olan pencere açıkken anasayfa penceresine erişimi engelleyebilir miyim? Cünkü kücük pencere açıkken ana sayfada herhangi biyere tıkladığımda kücük pencere en arkada açık kalıyor buda sistemimde sorun çikariyor. Örneğin ana sayfada kasa defterini ikinci pencereyi açtıgımda arkada kalan ana sayfaya tıklasamda kasa defterini arkaya atmasina engel olacak birsey lazim yardimlariniz icin simdiden teşekkürler
26, Mayıs, 2016 Scripts kategorisinde thusrevoglu (4,700 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

eğer doğru anladıysam küçük pencereyi açan script önce zaten açık olup olmadığını denetlesin. açıksa kapatsın ve yeniden açsın.

Örnek

27, Mayıs, 2016 mmyilmaz (21,140 puan) tarafından cevaplandı
27, Mayıs, 2016 Recep Güney tarafından seçilmiş
tamda buydu çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
rica ederim.
+1 oy
direkt bir çözüm var mı bilmiyorum ama sistemimde sorun çıkıyor demişsiniz bu sorunun ne olduğunu da anlatırsanız belki farklı bir çözüm düşünülebilir.
26, Mayıs, 2016 mmyilmaz (21,140 puan) tarafından cevaplandı
Öndeki küçük pencere arka plana gecince sistemi kullanan tekrar ana sayfadan ayni pencereyi ikinci kez acmak zorunda kaliyor ikinci kez acilinca kücük penceredeki scripts arka planda kalan kücük pencere üzerinden islem yapiyor buda güncel veriyle islem yapmasini engelliyor. Verdigim örnekteki gbi kasa defterine yaptigim islemde tekrardan kücük pencerede acmis oldugum kasa defterindeki yaptigim islemle altta kalan penceredeki veriler arasinda karisikliklar olusuyor
0 oy
mmyılmaz'ın cevabına ek olarak new window komutunun içeriğinde Window controls kısmındaki specify advanced bölümünde Window Style Dialog Window olarak seçerseniz istediğiniz gibi olacaktır.
27, Mayıs, 2016 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
...