FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal Alana, kayıtlı kişi bilgilerini çekme, kayıtlı olmayanları (Portal Alan üzerinden) kaydetebilme.

0 oy
320 kez görüntülendi

Üstatlar porjem şöyle.

Üç adet (Şirketler, Kişiler ve Yetki Belgesi) ilintili dosyam var.

Bu dosyalardan Şirket dosyası üzerinde "Sirket_YetkiBelgesi" adında bir Portal Alan bulunmakta (Resimdeki gibi). Bu Portal Alan'a "KİŞİLER" dosyasından TC ilişkisi ile daha önceden kayıtlı veriler çekiliyor.

Her bir şirketin birden fazla "Yetki Belgesi" olan kişisi, her bir kişinin de birden fazla şirkette Yetki Belgesi olabilir. Şirket, Kişiler ve Yetki Belgesi ayrı ayrı kp almakta.

Sorum ise şöyle;

1- EĞER, Portal Alanın ilgili filed'ına, TC'yi girdiğim zaman, girmiş olduğum TC, daha önceden "KİŞİLER" dosyasında kayıtlı ise getirsin (bunu yapıyor.)

2- DEĞİLSE; "Bu TC kayıtlı değil yeni kayıt açmak ister misiniz?" diye sorsun, "EVET" seçildiğinde "KİŞİLER" dosyasına giderek yeni kayıt açsın dönüşte de girilen TC'yi refresh ederek kişi bilgilerini getirsin (pratiklik açısından).

3-Aynı Portal Alan içerisinde aynı TC'den yalnızca bir adet kayıt yapılsın, ikinci kayıtta uyarı versin istiyorum.

Bunu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

26, Ağustos, 2016 Scripts kategorisinde mimkaf (2,680 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap

Dosyayı inceleyin....

"Projects" Layout içinde "Contacts" isimli bir portal var..Mevcut Proje içine kişi atamak için alt bölümde "New Project Contact" botunu ile açılan bir popup içinde kişilerin listesi var isteğinizi portala ekleyebiliyorsunuz,ayrıca bir arama alanı mevcut,yapılan aramada sonuç alınamazsa hemen sağında "New Contact" ile hem "Contact" Tablosuna kayıt yapıyor hemde kişiyi projeye ait portala ekleyebiliyorsunuz....Dosyayı çalışmanıza uyarlayabilirsiniz...Burada yöntemin detayları anlatılmış.(ing.)

28, Ağustos, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,950 puan) tarafından cevaplandı
29, Ağustos, 2016 mimkaf tarafından seçilmiş
Şemsi bey dosyayı inceledim tam istediğim gibi sadece aynı kaydı iki kere ekliyor (incelemeyi Filemaker 15 deneme sürümü indirerek yaptım). Filemaker 11 Pro Advanced kullanıyorum dosyayı uyarlamaya çalışacağım. İlginiz için teşekkürler. Bir de Filemaker 15 Pro Advanced lisansı en hesaplı nasıl temin edebilirim paylaşırsanız sevinirim. Hoşçakalın...
Dosyayı bilgisayarımdan yükledim,bende çift kayıt yapmıyordu ancak dosyayı kurcalarken yaptığım bir hata ya da 15 ile ilgili olabilir...Orjinalini linkini verdiğim siteden indirebilirsiniz..
Teşekkürler Şemsi bey.
...