FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Depolar Arası Stok Transferi

+2 oy
408 kez görüntülendi
Selamlar,

Stokları girerken stok tanımının yanısıra "lokasyon" isimli alana konum bilgisi de girerek ürünlerin ayrı depolarda gözükmesini sağlıyorum.

Sorun şu ki bir depodan diğerine 1 adet ya da toplu transfer yapmamız gereken durumlar oluyor.

Benim aklıma gelen yöntem; "transfer" isimli yeni bir table üzerinden yeni kayıtlar girip iki table arası "import-export" yaptırmak ama biraz dolambaçlı bir işlem oluyor.  

Sizin daha pratik bir öneriniz olabilir mi?
20, Eylül, 2016 Database kategorisinde İrfan Ahmet PATIR (5,680 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy
Çalışmanızın yapısına bağlı olarak detaylar değişebilir ancak kabaca; Ürüne ait tabloda transfer edilecek rakamın girildiği bir alan oluşturabilir ve bir butona bağlı script yardımıyla bu rakamı birinden eksiltip diğerine ekleyerek halledebilirsiniz...
20, Eylül, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Kayıtları taşımak/çoğaltmak için bende zaman zaman export & import kullanıyordum. Ancak mobil işin içine girince, (iOS'da export tüm formatları desteklemiyor, geçici klasör olmadığı içinde dosyalar mobil cihazda kirlilik yapıyor) yöntemi biraz değiştirdim.  Artık relationlar üzerinden döngülerle kayıt açtırıyorum, biraz daha yavaş çalışıyor ama kayıt sayısı yüksek değilse rahatsızlık vermiyor. Win/Mac/iOS/WebDirect hepsinde çalışıyor.
20, Eylül, 2016 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Osman Bey relationlar üzerinden döngülerle kayıt açılması ne demek oluyor biraz açabilir misiniz?
0 oy
Eğer aynı dosya içindeki 1 veya daha fazla kaydın konumunu Ankara Şube --> İstanbul Şube yapmak istiyorsanız bence bir TİK alanı açın. değişeceklere önce Tik koyun. Transfer et scriptini çalıştırınca Seçili kayıtları hangi Şubeye transfer etmek istiyorsunuz desin. İstanbul, İzmir,Adana seçenekleri var ise bunlardan İstanbulu seçtiğinizde Replace Field Contents ile hepsini İstanbul Şube yapabilirsiniz.
21, Eylül, 2016 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
...