FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Açmış olduğum yeni bir kayıtın geçmiş bilgilerini portalda nasıl görüntülerim.

+1 oy
358 kez görüntülendi
Mehmet hocam öncelikle böylesine bir siteyi derlediğiniz için teşekkür ederim.

Filemaker uygulamasında çok fazla bir tecrübem yok ama bu siteden edindiğim birçok bilgiyle birşeyler yapmaya çalışıyorum sizin sayenizde. Ben çalışmış olduğum firmada teknik servise gelen müşterilerin kaydını tutmak için bir proje yapmaya çalışıyorum. Yapmak istediğim biçok şeyi yaptım fakat daha önce gelen müşterilerin kaydını bir portalda görüntülemek ve o görüntülenen kaydın üzerine tıkladığımda o sayfaya gitmesini sağlmak istiyorum. Bu konuya benzer başlıklardan bir sonuca varamadım.İlişkiler konusunda kafam çok karıştı.Bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum.
25, Eylül, 2016 Filemaker Advanced kategorisinde basturk38 (310 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+1 oy
Bahsettiğiniz portalı müşteri girişi yaptığınız layoutta mı başka bir yerde mi görmek istiyorsunuz.? Biraz daha detay verirseniz yardımcı olunacaktır...
26, Eylül, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
Aynı Layoutta görmek istiyorum üstadım geçmiş kayıtlarını ve misal 3,8,15.inci kayıtlarda işlem yapıldığını göstersin istiyorum.
0 oy
Gelen Müşterilerin olduğu forma bir portal koyun ilişkiyi müşteri no # Müşteri no (eşit değil) şeklinde kurun. Portalde O anki incelediğiniz kayıt dışında tamamını görüntülersiniz.
26, Eylül, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
En azından portalde o kayda eşit olmayan tüm kayıtları sıralamayı başardım mehmet hocam sayenizde:) fakat misal Mehmet Kaya isimli kayıta ait önceki yapmış olduğum işlemlerin kaydını görmek ve tıkladığımda beni o kayıt numarsına atmasını istiyorum.
Ziyaret detayı diye bir veritabanı tablosu açın. Müşteri No , ziyaret tarihi ziyaret edilen kişi, ziyaret konusu gibi alanlar bu tabloda olsun. Ziyaret Detay Tablondaki Müşteri No ile Müşterler Tablondaki müşter no yu müşteri no = müşteri no şeklinde ilişkile. Ziyaret Detay altındaki allow creation Records via this Relationship işaretle
Hocam yanlış yaptığım biryer var.Geçmiş İşlemler diye portal açtım, ziyaret detayı tablosuna takip numaralarını ilişkiledim ama nafile.
Çalışmamı sizinle paylaşsam yardımcı olurmusunuz.

https://drive.google.com/open?id=0ByEawtI1gpeIR3lKdmh5LWdzdnc
basturk38 kardeş ek'teki dosyayı incele.Eğer istediğin bu değilse Mehmet KAYA hocanın bahsettiği örneği uygula...
0 oy
28, Eylül, 2016 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
...