FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Belirli koşula bağlı 2-3 tane portal oluşturma

+1 oy
594 kez görüntülendi
Merhaba Arkadaşlar,

Filemaker dünyasında daha yeniyim ve yazılım olarak giriş seviyesindeyim, mantık dışı sorular sorarsam lütfen kızmayınız :)

Soruma gelirsem, kardeşim esnaf olarak çalışıyor ve çalışma hayatını rahatlatacak giriş çıkışlarını kayıt altına alacak bir yapı oluşturmaya çalışıyorum, takıldığım bir iki konu var.

1- Kategori / Marka / Ürün Adı gibi alanlarımı bir layout'da portal oluşturarak ( başka yöntemi varsa tavsiye bekliyorum ) ilk portal da "Kategori" alanında listenen Kırtasiye, Giyim, Makyaj seçtiğim de ikinci portal da "Kategori" ye bağlı markalar olacak, bu alanda bir seçeneğe tıkladığımda üçüncü portaldaki ürünün isimleri listelenecek ve oradan herhangi birini tıkladığım da ürün / ürünleri satış olarak göstereceğim, örnek : Kırtasiye - Fabel Castell - Kırmızı Kurşun Kalem gibi olması, ilk portalı bir butona da bağlayabilirim, yani sattığı ürün kategorileri az olduğundan POS mantığında büyük ikonlar da olabilir.

2- Resim eklemek için bir buton ekledim butona da "İnsert Picture" script ekledim fakat herhangi bir işlem yapmıyor, resmi clear yapıyor ama ekleme yapmıyor, manuel ekleme yapabiliyorum.

3- Raporlama ekranına günlük satışlarını görmesi için belirli alanlar ekleyeceğim bunlardan biri de Tarih / Kategori / Marka / Ürün Satış TOPLAMI işin için de text ve number alanlar olduğu için scriptini oluşturamadım, örnek verilebilirse kendimi de geliştirmiş olurum.

Yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim, program bittiğinde buradan paylaşır ve ihtiyaçı olan arkadaşlarımın da faydalanmasını sağlayacağım.

Tşk.
17, Ekim, 2016 Filemaker Advanced kategorisinde muzaffer.keskin (310 puan) tarafından soruldu
FileMaker dünyasına hoş geldiniz. Küçük bir yorum, her konuyu ayırıp ayrı ayrı sormanız benzer sorunu olanların çözüme ulaşmalarını kolaylaştırır. Kategorize etmek daha kolay olur. Siz de cevapları daha rahat takip edersiniz.
Tavsiyeniz için teşekkrü ederim dikkate alacağım

2 Cevaplar

+1 oy

1. sorunuzun cevabını burada görebilirsiniz.

2. sorunuzu şu şekilde çözebilirsiniz:

-Allow user abort (off)

-set error capture (on)

-go to field (field adı)

-insert picture

3. soruyu tam anlayamadım.

Kolay gelsin.

17, Ekim, 2016 İrfan Ahmet PATIR (5,680 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy

Merhabalar...

1. sorunuz için size ilden ilçe mantığını önerebilirim... İşinizi kolaylaştırır.. Konu http://filemakerturk.com/3821/3l%C3%BC-alan-ba%C4%9Flama-il-il%C3%A7e-mahalle-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r?show=3821#q3821 burada işlenmişti..

2. sorunuz için oluşturduğunuz scriptin ilk adımına Set Field komutu ile resim eklemek istediğiniz conteiner alanı belirtip, daha sonra insert picture komutunu kullanmalısınız..

3. sorunuz için ise script ile rapor oluşturmak yerine verilerinizi tek tabloda toplayarak filemaker in size sunmuş olduğu raporlama özelliklerini kullanmanızı önerebilirim..

Ustalar daha farklı ve güzel bakış açıları geliştirip sorunuzu cevaplayacaktır..

17, Ekim, 2016 Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından cevaplandı
...