FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

CPanel Hostinge Filemaker Server Yüklenebilir Mi?

+1 oy
696 kez görüntülendi
Web sitelerimizin olduğu bir hostingimiz vardır. Bu hosting içerisine filemaker veya filemaker server yükleyip programı kullanıcılara açabilir miyiz? Belli bir İP vardır. Alan sınırsızdır. Mysql desteklidir. Linux tabanlı.
7, Kasım, 2016 Server kategorisinde mustafa (22,070 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy

Filemakere php ile erişim kayıt altına alınabilir. Cpanel mysql ile çalışır kayıtlar fmpden görülür. Konu Burada detaylı anlatılmıştır. Zaten linuxta filemaker server çalıştırmak mümkün değil ancak php ile erişim yapılabilir. Benim sunucumda linux ve sorunsuzca erişip işlem yapabiliyorum. Serverin nerede olduğu önemli değil filemakerde.

7, Kasım, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Videoyu izlemiştim. Ben web arayüzü yapmadan; masaüstünde çalışan filemaker uygulama ekranını web'e taşımak istiyorum. Her hangi bir kullanıcının web sitesini açarak işlem yapabilmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz?
php api ile. Biraz araştırın fakat betik çalıştırması biraz farklıdır phpnin bende yakın zamanda denemiştim. Server gerekiyor ve betiklerin test edilerek hazırlanması gerekiyor. Detayı bir konu buradan yardımcı olmak pek mümkün değil :)
Server işini bi şekilde halletmeye çalışacağım.
Php api yi hangi program/programlar aracılığıyla yapabiliriz?
dreamweaver ile kodlayabilirsiniz. Daha önce php deneyiminiz varmı ?
Php api php dili ile programlanmis bir dosyalar butunudur sizin php dili ile server baglanmanizi saglar. Alternatif olarak fx.php var oda ayni isi yapar fx filemaker apiye nazaran daha hizli calistigi iddia edilir fakat test etmedim
Arayüz çalışmadan uygulamayı olduğu gibi kullanmanın tek yolu webdirect,yani FM Server..İkinci bir yöntemde Fİlemaker Host hizmeti satın almak...
Filemaker host alabileceğimiz adres önerebilir misiniz?
Bir tane buldum; aylık 29 Dolar.
Daha uygun bişey bulabilir miyim? Yoksa ideali bu fiyatlar mı?
Veya VPS Kiralayarak içine Filemaker Server kurmak mantıklı olur mu?
Web tarafı için serverden başka çare yok gibi birde odbc var ama onun için sunucuya odbc yüklenmesi gerekiyor ayrıca yazılımın çalıştığı yerde DNS işlemlerinin yapılması gerekiyor. Filemaker host hizmeti alırnırsa değişen bir şey olmayacak sadece server ve DNS ile uğraşılmayacak o kadar.
0 oy
Host işlemi için http://gokselgokce.net/Home/fmphost.html aylık 19 dolardı bir sunum için kiralamıştım ikinci bildirime kadar otomatik ücret alınıyormuş bir kaç ay sonra fark ettim :) Silin dedim tamam dediler 2 ay sonra tekrar ücret kesmişler siz dolandırıcımısınız kartı değiştiricem vs dedim bilgilendirmemişsiniz o yüzden kesiliyor dediler :) Kavga gürültü kapattırdım ve parayı geri yatırdılar. O zamandır kesmiyorlar :) Başka bir sorun yaşamadım hızı falan iyi hizmet almak istemediğinizde mail atın kapattırın. Videoda hesap açımı db yükleme var fakat aynı sunucuda 4 adet dosya var yani 3 kişi ile ortak kullanıyorsunuz. Bu gibi hostingler pek tercih edilmiyor.

Bir hafta önce arabistana bir sunucu kurmuştum hollandadan kiralamışlar hızı falan iyiydi web server dns vs işlemlerinide yaptım fakat sunucunun bütün portları açık :) Buradanda anlaşılıyorki EN İYİ SUNUCU KENDİ SUNUCUN Gerisi patates :)
7, Kasım, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Server biraz maliyet oluşturuyor. Şimdilik hostingle deneyeyim. Eğer program işimizi görürse ikinci aşamada server kurmaya çalışıcam. Teşekkür ediyorum. Birazda php öğrenmek gerekecek anlaşılan.
Dreamweaver la uğraşmıştım biraz. Sadece görsel tasarımla site ve veri tabanları yapılsa sıkıntı yok. Ama kodlar devreye girince işler karışıyor.
Web drect fazlasiyla yeter phpye gerek yok. Php istisnai durumlarda veya lisans hafifletmede kullanilan birsey. Sizin ihtiyaciniz olmayacaktir.
Web Direct'i kullanmak için server mı lazım. Server'ın içine mi kurulum yapılacak?
"Web Direct" başlı başına bir program mı?
Yukaridaki linkteki videoda ( host ) web drect kullanimida gozukuyor yani herhangi bir sey yapmaniza gerek yok. Web tarayicisindan yaziliminiza erisebilirsiniz.
0 oy
FileMaker Server Windows ve MacOS sistemlerinde çalışır yalnızca. Bu özelliklerde bir sunucu kiralarsanız bunu yapabilirsiniz.

 

Bu ara cPanel'de alan sınırsız diyorsa bile sözleşmenin detaylarında gizli bir alan/bant genişliği/kullanım sınırı muhakkak vardır.
8, Kasım, 2016 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
Telefon açıyorlar sistemi zorluyorsunuz diye :) ayrıca php ile bağlanılacaksa linuxte olması sorun olmuyor denedim bu özellik hoşuma giddi. Gerçi api php ama insan Pireleniyor doğal olarak :)
...