FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

NOKTA VURUŞLU YAZICIYLA SORUNUM VAR

+2 oy
3,331 kez görüntülendi
SELAM.

Bir Fatura Programı hazırladım. Faturayı lazer yazıcıya gönderdiğimde tam istediğim gibi yazıyor. Ancak aynı faturayı Nokta vuruşlu OKİ 1120 eco model yazıcıya gönderdiğimde sayfanın 3/4 ünü yazıyor, diğer alt kısımları arka sayfaya atıyor. (Yazıcı ayarlarında A4 dikey şekli ile ayarlı olduğunu kontrol ettim. Nokta vuruşlu yazıcıya PDF veya word belgesi gönderdiğimde de güzelce tamamını yazıyor. ) Acaba bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varmıdır?

Şimdiden Teşekkürler.
18, Ocak, 2017 Uygulamalar kategorisinde ggulenturk (1,940 puan) tarafından soruldu
Hocam zamanında Serkan beyle birlikte bu konuyla baya uğraşmıştık.İlk önce şunu sorayım Oki olması mecburmu yazıcının eğer mecbur değilse Oki yerine başka yazıcı kullanılabilir oki biraz sorun çıkamrıştı o dönemde bize.Eğer mecbur ise o zaman Oki nin setup ı var o bölümde ayarlamalar yapmak gerekiyordu sayfa tipi gibi bilgiler vardı.Yani senin sayfa tipin windows dan değilde oki nin setupu üzerinden ayarlanıyordu diye hatırlıyorum.

5 Cevaplar

+2 oy
tasarımda değişiklikler yaparak deneyin, mesela yazdırılacak kısmı ters veya yan çevirerek çıktı alın. bazen deneyerek çözmek gerekiyor. bir defasında benzer bir sorunu bu şekilde (ters çevirip yatay yazdırarak) çözmüştük.

tasarımdaki sayfa sonlarını aşıp aşmadığınızı da kontrol edin.
18, Ocak, 2017 serkanbayrak (40,280 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz için Teşekkürler.
+2 oy
Bazı nokta vuruşlu yazıcıların FileMaker ile sorun yaşadığına dair sizinkine benzer mesaj sayısı oldukça fazla..Bu konuda çok sorun yaşadığını söyleyen bazı kullanıcılar nasıl çözdüklerini açıklamışlar..Bir kullanıcı sorunun sürücülerde olduğunu,eski versiyon Windows'ta (XP) çözüldüğünü söylemiş..Bir diğeri "özel kağıt boyutu" tanımladığını ve çözdüğünü (bu çözüm Filemaker Yardım resmi sitesindede öneriliyor) söylüyor. Başka bir kullanıcı Filemaker'da Layout oluşturma aşamasında "Printer" tipinin seçilmesi gerektiğini,yine başka biri ise Filemaker temalarından biri olan "Enlightened Print"i seçerek sorunu aştığını anlatmış....

Bende normal bir yazıcı olduğundan bütün bunları deneme şansım olmadı,sadece yazılanları aktardım.
19, Ocak, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz için Teşekkürler.
+3 oy
1996-2005 arası nokta vuruşlu yazıcı ile FİleMaker üzerinden çok düzenli hiç fire vermeden fatura kestik.Nokta vuruşlu yazıcıya bir  A4 koyup yazdırdığınızın resmini buraya koyarsanız çözümü daha kolay bulabiliriz diye düşünüyorum.

Eğer faturalarınızı bastırmadı iseniz farklı bir çözümüm olacak size Nokta vuruşlu ile hiç uğraşmayın faturalarınızı A4 A5 boyutu normal kağıda bastırın. Maliye kabul ediyor. Biz öyle kullanıyoruz.

3 nüsha A5 bizdeki.

Çalıştığımız bir çok firmada A4 kağıdı yan çevirin. 3 eşit parçaya bölün. Bu şekilde 3 nüshayı tek sayfaya yazdırarak kullanıyor.
19, Ocak, 2017 Optisyen (56,580 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz için Teşekkürler.
+2 oy
Bende vaktiyle çok uğraşıp yapmıştım (deneme Yanılma) Fakat ozaman e fatura yoktu. Şimdi efatura var. Artık uğraşmıyorum. Hemde fm ile yapıyorum.  Korkulduğu kadar korkunç değil. Çok kolay istersen...:))
19, Ocak, 2017 Muhteshem (52,960 puan) tarafından cevaplandı
İlginiz için Teşekkürler.
0 oy

Ah yaralarımı deştiniz. FileMaker ve DotMatrix yani nokta vuruşlu yazıcıların çalışma mantığını bilmeniz gerek. 

 

50 kadar okulda kullanılan bir rehabilitasyon otomasunu yazmıştım. (ROSE Rehabilitasyon Otomasyonu). Bu okulların tamamı Fatura olarak A5 (Yarım A4) kağıt kullanıyordu. A4 boyutunda sıkıntı olmaması lazım. Loyoutlarınıza dikkat edin tek Preview modunda tek sayfayı geçmesin. 

 

1- Nokta vuruşlu yazıcılara Sayfa sonu karakteri gönderirseniz yazmayı orada keser.

2- Filemakerda sayfa sonu karakteri gönderemezsiniz.   

 

Ben Sıkıntıyı şöyle çözmüştüm. Filemaker, Delphi, FastReport

  1. Filemaker dan yazdır dediğimde ihtiyacım olan alanları Excel aktarıyorum
  2. Sonra küçük program çalışıyor oradan FastReport toolundan fatura şeklimi istediğim zaman ayarlayabiliyorum sonrada baskı yapıyorum.

isteyen olursa programı verebilirim.  

 

20, Ocak, 2017 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Bende de aynı sıkıntı vardı. Çok Basitmiş. yazıcıdan ayar yapılıyor. Özel Boyut ekliyorsunuz. sonrada oki isminde bir scrits ile işi çözüyorsunuz. yazdırma sunucu özelliklerinde "yeni form oluştur kısmını işaretleyip. özel diye isim verin sonrada faturanızın kağıt boyutunu girin.
...