FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FM PHP User İzinleri

+1 oy
572 kez görüntülendi
Php'de Filemaker user'ın yetki bilgilerine ulaşılabilir mi?
9, Mart, 2017 PHP kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
Yetkileri gosterecegini sanmiyorum. Filemaker php api ile dnamik sayfalar tasarlanir yani kullanici ile etkilesime gecebilen bilgi alip verebilen sayfalar. Zatn mevcut komutlarda bu is icin yeterli. Kullanici yetkileri vs gormek pek mumkun degil. Eger bu gibi komutlar varsa bende bilmek isterim. Bulamamistim. Fakat su yapilabilir kayit silme duzenleme vs islemlerinin bir kismina sart baglanabiliyor. Yani degisken 1 se yapsin 0 sa yapamasin. Bu tabloya aktarilip sayfada gosterilebilir.
9, Mart, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Yetki bilgilerinden kasedilen nedir? Bu bilgiler ne için kullanılması düşünülüyor?
10, Mart, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Bu katmani gorsun sunu silebilsin vs zannedersem. Silsin degistirsine sart atanabiloyordu degisken durumlerina gore bir seyler yapilabilir ama fm yukleyip oradan duzeltmek daha kolay olur :) cunki bayagi kabarik bir bolum :)
Aslında istediğim şu, mysql üzerinde kullanıcı yetkilerini tutmak istemiyorum, çünkü php bilgim çok kısıtlı. Kullanıcı giriş yaptığı anda yetkileri sorgulayabileceğim bir metod mevcutsa bununla kullanıcı veri girebilir mi yoksa sadece görüntüleme yetkili mi gibi bilgilere ulaşarak bir ekrana girmek istediğinde kişinin veri girmesini kısıtlayabilmek istiyorum. kullanıcı yetkilerini çekebileceğim bir fonksiyona rastlayamadım, bu ihtiyacı görebileceğim bir yöntem bulamazsam mecburen php de mysql üzerinde yetki bilgilerini tutarak devam edeceğim.
Soru acik degil. Isin icine mysql de girdi :)
Siz değişkene göre yapılabilir deyince aklıma bir fikir geldi.
User sisteme girdiğinde Php ile script çalıştırıp user'ın layouttaki alanları değiştirme, silme, görüntüleme, yeni kayıt ekleme gibi özellikleri için global değişkenlere veya global fieldlara değer atasam bu değeri php ile çeksem ona göre ekranda düzenlemeye imkan tanısam veya sadece gösterim yapsam olur mu acaba?

Araştırdığımda sadece yetki grup isimlerini[Get(CurrentPrivilegeSetName), Get(AccountPrivilegeSetName), Get(CurrentExtendedPrivileges), Get(AccountExtendedPrivileges) fonksiyonları ile] calculation ile alabildiğimizi görüyorum. Şu tarzda bir dönüş yapan script veya calculation expression'ı var mıdır?


LayoutName    See    Create    Modify    Delete
Layout1            Yes    Yes            No            No
Layout2            Yes    No            Yes            No
Layout3            No    No            No            No

en azından bu matrise göre değişken değerlerini set edecek scripti hazırlayabilirsem işimi görür kanaatindeyim.
...