FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

iki değişkenle iki farklı portal oluşturma

+1 oy
408 kez görüntülendi

arkadaşlar merhaba, aşağıdakı konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

işyerinde kullanmak üzere şöyle bir program oluşturdum,

örneğin, 

sipariş listemiz var bu liste içerisinde sipariş numarası ürün adı, urun grubu, urun malıyetı,urun brut satısı ve ürün miktarı var.

ben baska bir table'da portal yardımıyla sipariş numarası baglantısını kullanarak, o siparişte toplam ne kadar satış olduğunu ne kadar malıyetı oldugunu ne kadar karının oldugunu portala lısteleyebılıyorum.

misal

sipariş no grup urun kodu urun adı malıyet satıs
1 içecek y-01 fanta 1 2
1 içecek y-02 kola 1 2
1 yiyecek y-03 dürüm 1 2


takıldıgım konu ise, aynı portal ıcerısınde olsun yada aynı tablede ıkıncı bır portal yardımıyla olsun.

1 numaralı siparişimde ki içeçeklerın toplam maliyet ve satısını gormek

yine 1 numaralı siparişimdeki yiyeceklerın toplam fiyat ve satıslarını gormek.

bu konunun ıcınden bır turlu cıkamadım. simdiden teşekkür ediyorum.

 

18, Nisan, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde ibrahimergunoz (13,200 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy

Portalınızın kaynağı olan tabloda iki adet Summary alan oluşturup birinde maliyeti diğerinde satışı toplayın,bu alanları Sipariş tablonuzda portalın altına yerleştirin..

 



 

 

 

18, Nisan, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
20, Nisan, 2017 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
şemsi kardeşim. dediğin şekilde sum olarak ben zaten yaptım onuda sıparısın toplam mıktarında kullanıyorum. ıkıncı bır sumda acsam aynı rakamları verecek. dosya boyutum 1 mb ustunde oldugu ıcın paylasamıyorum.
sıparıslerı gırdıgım yerde sum_toplam malıyet ve sum_toplam satıs seklınde kaynagıda sıparıs numarası olarak alıyorum. sımdı yapmak ıstedıgım kaynak olarak sıparıs numarası olarak sıparısın toplam tutarını gormenın yanında o sıparıste yer alan grupların malıyetını kalem kalem gormek. 10 lıralık sıparıste 7 lırası yıyecek 3 lırası ıcecek seklınde gormek ıstıyorum.
Dosyanızı paylaşmak için Google Drive,Yandex Disk vs gibi sanal sürücüleri kullanabilirsiniz...
Sipariş bir portalda görüntüleniyor anladığım kadarıyla ve sipariş içinde yer alan grupların yani aslında kategorilerin toplam değerlerini almak istiyorsunuz..Kısaca izah etmeye çalışayım; Portalın kaynağı olan tabloda Miktar ile Fiyat çarpımından oluşan bir Hesap alanınız var,şimdi iki adet alan oluşturacaksınız,birincisi Summary bir alan ve bu alanda "Total of" ile Hesap alanınızı toplayın.İkinci alan ise Calculation olacak ve bu alanın içinde GetSummary fonksiyonunu kullanacaksınız.

İlk cevabıma iki adet resim ekliyorum,eğer aynı dosyadan bahsediyorsak Hamit Bey'in sizin için düzenlediği çalışmayı indirip o dosya üzerinde söylediklerinizden anladığım şeyi yapmaya çalıştım..

Bu arada Sum ile yaptım dediğiniz toplamayı gördüm ancak bu yöntemde GetSummary içinde kullanmak mümkün olmadığı için yukardaki örneği öneriyorum..
...