FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

CheckBox Seçimine Göre Dİğer CheckBox Listelemesi

0 oy
811 kez görüntülendi

merhabalar herkese,

aşağıdaki resimde iki adet database'ye text kutusu var. bunlardan biri araç diğeri araç modeli.

bu text leri checkbox a bağladım. ama yapamadığım şey, araç modelinden bmw i seçtiğimde diğer check boxa bmw modelleri gelsin. nasıl yapabilirim. relation yapmaya çalıştım ama beceremedim. yardımlarınızı rica ederim.

27, Ağustos, 2017 Uygulamalar kategorisinde etnam (7,620 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+1 oy

Örnek Dosyayı inceleyin... "Araçlar Checkbox" menüsünde......İlişkileri ve Value List bölümünü özellikle kontrol ediniz...

 

27, Ağustos, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
Çok hızlısın abi.. yetişemedik... bende bir tane hazırladım tam paylaşacaktım erken davranmışsın...
Boş kalmaktan Fatih:))
öncelikle çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık. fakat table missing hatası verdi. forumda araştırdıktan sonra sebebini bilmemekle birlikte, hatayı düzelttim. ve şuanda this operation could not be completed because the target is not part of a related table hatasını almaktayım. bu işi tek tabloda halletmenin daha kolay bir yolu yokmu acaba?
Herkese selam ederim,

Şemsi Bey' in yaptığı örnek çalışmada herhangi bir hata bulunmuyor. ( Az önce tekrar denedim. )
İlk hata tablo eksik (kayıp) hatası. İkinci hata ise tablo ilişkisinde bir hata olduğunu söylüyor. Zannedersem kendi çalışmanıza uyarlarken ilişkilerde bir hata yapıyorsunuz.

Saygılarımla.
evet onu anladım. Şemsi Bey'in yaptığı çalışmada tabiki hata yok. ben de denedim çok iyi çalışıyor. bende hata var ama onu bulamadım. ve ayrıca tek tabloda yapabilme şansımız yokmu bu olayı.
Böyle bir imkan var mı bilmiyorum. Ama düşünürsek mantıken böyle bir şey doğru olmayacaktır. Projen muhakkak bir yerde tıkanacaktır. Bu işin uzmanları niye olmayacağı hakkında daha aydınlatıcı bilgi vereceklerdir umarım.

Saygılarımla.
0 oy
28, Ağustos, 2017 etnam (7,620 puan) tarafından cevaplandı
Alan tablo ilişkisi bir şekilde bozulmuş. Bozuk alan ( table missing yazan yada istediğiniz değeri vermeyen alan ) üzerinde çift tıklayın açılan diyalog penceresinde unknown yazan yere tıklayın ve o alanın bulunduğu tabloyu seçin listelenen tablolardan ilgili alanı seçip tamam düğmesine tıklayın.
Örnek;
Resimler sekmesinde resim 1 üzerinde çift tıklayın unknown yazan yere tıklayın açılan listede Current Table ( "Proje Planları" ) nı alan listesinden de resim1 alanını seçip tamam düğmesine tıklayın. Bu işlemi her bir ilişkisiz alan için yapmanız gerekiyor.

Saygılarımla.
teşekkür ederim. peki bu checkbox olayını daha basit yapabileceğimiz bir yöntem var mı?
Sanırım resimdeki gibi bir ilişki oluşturursanız sorununuz çözülecektir.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=11705201582086816645
teşekkür ederim. fakat checkboxlar aktif olmuyor maalesef. bu iş olmayacak galiba. teşekkür ederim yeniden.
İlişkilendirmeyi yaptım bir inceleyin isterseniz. ( Parça Bilgilerinden Araçlara  )

http://dosya.co/9b0qyqw1owg0/Proje_Planları.rar.html
evet şimdi yaptım aynısını oldu. çok teşekkür ederim. benim en kısa zamanda bu ilişkilendirmeyi detaylı öğrenmem gerekiyor. acaba nereden öğrenebilirim?
Tek tabloda da yapabilirsiniz ancak uygulamayı geliştirecekseniz, başka birtakım özellikler ekleyecekseniz en sağlıklı olanı ilişkiler ile halletmek...

İlişki mantığı çok karmaşık sayılmaz, bana göre en temel kural şudur ; Tüm ilişkiler gerçek hayatta nasılsa yazılımda da aynıdır.. Bu türden bir yazılımla ilgileniyorsanız ilişkisel veritabanı prensiplerini zaten öğrenmek durumunda kalacaksınız..
0 oy

tekrar merhaba bir soru daha sormak istiyorum. aşağıdaki listede rakam yerine marka veya model isimlerinin çıkmasını istiyorum. marka ID si yerine calculation dan GetValue (Marka;1) formulünü yazdım. ama bütün herşey bozuldu. bunu nasıl isim listesi haline çevirebilirim.

 

29, Ağustos, 2017 etnam (7,620 puan) tarafından cevaplandı
...