Bir kaç yöntem kullanılabilir.
1. Bilgisayarınız sabit bir konumdaysa ve devamlı açıksa doğrudan FileMaker Pro ile dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Port yönlendirmesi ile de internete üzerinden erişebilir olur. Bu yöntem için sabit bir IP'nizin olmasında fayda var. Dezavantajı ise internet bağlantınız simetrik olmadığı için biraz yavaş çalışacaktır, devamlı sahada telefon üzerinde kullanmıyorsanız problem olmayabilir.
2. Senkrenizasyon. Ofisinizdeyken telefonunuz üzerindeki kopya uygulamadan "kayıtları güncelle" gibi bir seçenek ile bilgisayarınızdaki kayıtları telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu yöntem dropbox'dan çok farklı sayılmaz. Bilgiler doğrudan telefonda olduğu için senkronizasyon işlemi biraz bekletse de işlem sonrası çok daha hızlı çalışacaktır.
3. Bir VPS sunucu kiralayıp yayın yapabilirsiniz. Kiraladığınız sunucu Windows veya MacOS işletim sistemi çalıştırmalı. Uzak masa üstü ile bağlanabiliyor ve program kurma yetkiniz olması gerekir. Ayrıca FileMaker Server lisansı (artık tek başına server satılmıyor, FileMaker platform lisansı) almanız gerekir. En pahallı yöntem sanırım bu. Avantajı bilgileriniz kendi sunucunuzda olmuş olur.
4. FileMaker hosting hizmeti alabilirsiniz. FileMaker server, sunucu, bakım gibi hizmetleri hosting yapan firma size sağlar. Filemaker hosting şeklinde arama yaparak firmalara ulaşabilirsiniz. Cabitaş Mühendislik olarak kendi dosyalarımız ve mevcut müşterimiz için bu hizmeti sunuyoruz. Denemek isterseniz 1 ay dosyanızı barındırabiliriz.