FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İlk Satıra Field Başlığını kaydetme

0 oy
490 kez görüntülendi

Merhabalar,

aşağıda görüleceği gibi layout içeriğine ilk önce field başlıklarını daha sonrada olması gereken bilgileri yazmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

Özetlersek layouta daha kayıt yapmadan önce field başlığı ne ise ilk kayıt o olsun istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

11, Temmuz, 2018 Scripts kategorisinde cronikk (10,330 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
bu işlem kayıtlar exporta yapıldığında ilk satırda alan başlıklarını göstermek için mi gerekiyor?
11, Temmuz, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
evet :) ama yapamıyorum
bu arada xlxm olarak kaydetmediğim için başlık veremiyorum galiba :( ben dosyayı export ettiğimde csv olarak kaydediyorum eğer export işleminde bir förmül yapmayı planlıyorsanız bilginiz olsun diye yazdım :)
save as excel ile yapabilirsiniz diyecektim. csv gerekiyorsa başka yöntem bulmak lazım.

bununla ilgili benzer bir örnek vardı, bulabilirsem göndereyim.
çok teşekkür ederim.
sanırım bu şekilde bir yol izlemek lazım import etmeden önce yeni bir satır açmak gerekiyor new records diye ve bu acılan satırda başlıklar otomatik yazılmalı ( otomatık ID gibi ) daha sonrasında import süreci başlamalı :) ama ben yeni satır oluşturuyorum fakat başlıkları otomatik yazdıramıyorum nasıl yapmalaıyım
Osman Hocamın kasdettiği dosya bu olabilir.İçinde bir çok seçenek var..


https://yadi.sk/d/EIjr-yd-3Z3mg2
teşekkür ederim. incelemeye devam ediyorum ama bu dosyada csv export yok gibi :) hocam aslında her bir yeni satırda açıldığında başlıkları yazdırabilirsem bu benim işimi görür bir fiktiniz var mı acaba ( otomatik ID gibi her yani açılan satıra nasıl numara veriyorsa benim istediğimde başlıkları yazması :)
Herkese selam ederim;

Import Records fonksiyonunda son aşamada Specify import order seçeneğinde Specify düğmesini tıkladığınızda açılan " Import Field Mapping " diyalog penceresinin en altında yer alan " Don't import first records (contains field name ) onay kutusunu boş bırakırsanız import ettiğiniz xls dosyanındaki 1. satırda yer alan  başlıkları da içe alacaktır.

Herkese hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.
yardımınız için teşekkür ederim. ama ımport ettiğim dosyada başlık yok :( tek istediğim new record dediğimde başlıkları yazmasını istiyorum :)
CSV dahil bir çok format var dosyada, sağ üstte "Select an XML Report" yazan açılır listede seçiminizi yaptıktan sonra "Donation XML Export" butonunu kullanın...
...