FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Sanallaştırma

0 oy
690 kez görüntülendi
Arkadaşlar filemaker ı sanallaştırmak istiyorum.Web gibi olması için.Uygun fiyatlı uygulama sanallaştırma programı bilen varmı.
9, Ekim, 2018 Filemaker Advanced kategorisinde DOKTRIN (40,050 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy
Soruyu anlamadım :)
11, Ekim, 2018 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Hocam şöyle.Citrix benzeri yazılımlarla filemaker ı sanallaştırıyorsun.Yani citrix servera kuruyorsun.Filemakerı açmak isteyen citrix server üzeriden açıyor sanal makinadan.Bu her kakinaya kurulumdan kurtarıyor.Ama citrix maliyetli birşey alternatif başka sanallaştırma uygulamaıs olursa ve webden açma imkanı sağlama ihti"mali var
12, Ekim, 2018 DOKTRIN (40,050 puan) tarafından cevaplandı
Ncomping bi araştır
bu tip sistemlerin maliyetli olması normal, enterprise seviye ürünler. filemaker webdirect işinizi görüyorsa kurulum derdi yok.
Web direct işi görmez hocam.İnş. kasımda toplandığımız zaman detaylı anlatıcam.Büyük projeler yapılması önünde engeller var.
0 oy
Büyük projelerden kasıt kaç clent ? 10.000 100.000 Erişim gibi sistemler için filemaker ne kadar uygun. Ben böyle bir projenin hayata geçirildiğini duymadım filemakerde. Bir çok sıkıntı var big data için. Örneğin Oracle sistemlerinde db yaratılırken db için ne kadar hafıza ayıracağınızı belirleyebiliyorsunuz. Zaten bu gibi sistemlerde 300 400 GB gibi hafızalar oluyor ve sistem tarafından kullanılıyor. Sırf bu yüzden büyük ölçekli projelerde filemaker kullanmak uygun değil. Yapısı müsait değil. Ben 100 milyon kayıt atar 70 kişiye erişim veririrm diyorsan sıkıntı yok.

Örneğin amazon gibi sistemler cache yöntemi ile çalışır 100 binlerce erişime aynı anda hizmet vermenin başka ikanı yok. İlişkisel veritabanları bu projelerde çok yetersiz kalıyor. cache filemakerdede yapılabilir bununla ilgili bir videom vardı ama yapı çok komplex olur. Bu yöntem uygulandığında 100 binlerce erişim sağlanabilir filemakerde ücretsiz olarak. Bir lisans yetrli. Serverede gerek yok.
15, Ekim, 2018 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
Bahsettiğin bu cache yöntemin inceliycem.Benim sorduğum konuda web direct kısıtlı olduğu için sanallaştırınca kurulum derdi olmaksızın bir receiver dosya kuruluyor clienta ve onun sayesinde sanal makinada çalışan uygulamanın ekranı sadece görünüyor sana her işlemini yapabiliyorsun.Yani seni web kullanımına ciddi yaklaştırıyor.Masaüstü ama web gibi erişim sağlıyorsun.Ama senin söylediğin yönetimi inceliycem inş. o zaman lisans parasından kurtarırsın
phpde kullanılan bir yöntem cache filemaker için ben geliştirdim. Yapılmış bir şey değil. Yapılabilirmi diye merak ediyordum. Mümkünmüş :) Php & Mysl kodlarken ben yazmıyorum filemaker yazıyor :) Bana veriyor kopyala yapıştır yapıp kullanıyorum. 1 günde bitecek bir iş 1 saatte bitiryor benim için. Bu htmlye dönüştürdüğünde ve dosya yarattırdığında fm sistemi kodlamış oluyor. Delete update  için gene php gerekli ama esas yük selectte onuda fm hazırlayıp koyuyor zaten.
Eline sağlık hocam inceleyelim inş. bir gün beraber, keşke kasımda yapılcak toplantıda sende olsan.Yada bir gün Filemaker Buluşması Trakya yapmak güzel olurdu.
" sanallaştırınca kurulum derdi olmaksızın bir receiver dosya kuruluyor clienta ve onun sayesinde sanal makinada çalışan uygulamanın ekranı sadece görünüyor sana her işlemini yapabiliyorsun. "
Bahsettiğin terminal server. Örn Win 98 pc var ( Nostalji olsun biraz :) ) bunu kullanmak istiyorsun fakat kullanamıyorsun Microsoftta Terminal serveri geliştirdi Bu pc ile serverin ekranını kullanabiliyorsun. Amac bu ve lisans gerektiriyor. Tavsiye edilecek bir şey değil sağlam bir donanım gerekiyor. Onun yerine cache çok daha az işlem ister hatta istemez desek yeridir :)
...