FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker ve Deeplink

+2 oy
361 kez görüntülendi
Filemaker solution'ın Go ile mobil cihazlarda yayınında veya FIAS ile native uygulamaya dönüştürülmüş halinde deeplink kullanımı mümkün olur mu?

"Nedir bu deeplink?" diyecek olursanız kabaca bir link ile cihazda yüklü uygulamanın belli bir ekranını açmayı sağlayan yapı olarak adlandırabiliriz. Örneğin; imdb'nin sitesinden bir filmi incelerken netflix linkine dokunduğunuzda cihazınızda netflix yüklüyse netflix'in o film için geçerli olan ekranını açmaya imkan tanır. Ana Sayfaya yönlenmez.
4, Mart, 2019 Filemaker Go kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy
Eğer bahsettiğiniz URL Scheme ise;

https://community.filemaker.com/docs/DOC-9325
4, Mart, 2019 Recep Güney (69,530 puan) tarafından cevaplandı


videodan demoyu izledim. Url scheme Filemaker'dan farklı bir uygulama çağırırken çok kullanışlı bir yapıya benziyor. Filemaker ile hazırlanmış bir uygulamayı bu yapı ile webden veya farklı bir uygulamadan çağırmak mümkün değil sanırım.

Örneğin; Yemek tarifleri veren bir web sayfamız ve filemaker tabanlı(FIAS) uygulamamız mevcut. web sayfamızda gezinirken bir yemeğin detay ekranına girmek istediğinde uygulamamız cihaz üzerinde yüklüyse ilgili detay erkanın uygulamadan açılmasını sağlayabilir miyiz? Yada filemakerturk.com'un FIAS ile mobil uygulamasını yaptık. Google üzerinde Filemaker ile birşeyler ararken yanıtın filemaker.com'da olduğunu gördük. linke tıkladığımızda cihazda faliemakerturk.com'un uygulaması yüklüyse direkt o sorunun detay sayfasının açılması mümkün müdür?
Evet mümkündür.
Xcode'da uygulamanızı derlerken istediğiniz kadar URL Scheme girebilirsiniz.

Edit: Yanlış anlamış olabilirim!

FIAS'daki URL Scheme ile derlediğiniz uygulama içinden web veya uygulama linkleri için kullanabilirsiniz.
...