FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker 11 Server Açılmıyor

0 oy
464 kez görüntülendi

bu mesajdan sonra FM server açılmıyor. Javanın bir kaç sürümünü yükledim sertifika hatası gibi belirtiyor nerden bulabilirim?

4, Eylül, 2019 Server kategorisinde volkanadanir (3,760 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

0 oy
Bende filemaker 12 serveri çalıştıramamıştım. Uygun java versiyonunu yüklememe rağmen web paylaşımı yapmıyordu app paylaşımı yapıyordu. Serverin imajını almışmıydın ?
4, Eylül, 2019 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Selam Göksel aldım da geri dönmem imkansız çok uzun zaman önce olmustu sorun, pek kullanmıyordum şimdi lazım ama açılmıyor :(
0 oy
Tüm Javaları silin. Server ı tüm kaldırın. Tekrar kurun. Uygun olan Javayı kendi yüklüyor. Java güncellemeleri kapatın. İnşaallah işe yarar. :)
4, Eylül, 2019 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
kaldırıp kurdum ama fayda etmedi.
0 oy

Temel admin console işlemlerini fmserver/java vs uğraşmadan kullanmak için command line arayüzü kullanabilirsiniz.

 

Çalıştırdan cmd'yi çalıştırıp fmsadmin.exe ile veritabanı yayına alma, kapatma, clientları görme vb. işlemleri doğrudan komut satırı ile yapabilirsiniz.

 

fmsadmin help commands komutu ile kullanılabilecek komutlar ekrana listelenecektir.

5, Eylül, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Osman merhaba cmd girdikten sonra nerde yazıcaz bu komutu? böyle bir komut yok diyor.
doğrudan doğrudan fmsadmin komutunu bulamıyorsa önce cd komutları ile ilgili klasöre (c:/{pf x86}/FileMaker/FileMaker Server11/Database Server klasörüne gidebilirsin. fmsadmin exe dosyası bu klasörde. fmsadmin komutları çalışacaktır.
+1 oy
Filemaker Server GUI yani Web arayüzüne bağlanmadan, filemaker kurulup çalıştırılabiliyor. Ben 14 versiyonunun JAVA sorunu yüzünden birkaç müşterim de böyle kurulum yaptım. Ama bu çözüm olmadı. insanlar server yönetecek arayüz istiyorlar.

Şimdi gelelim uyarıya:
Bu bir hata. güvenlik veya JAVA uyarısı değildir. Filemaker ile ilişkili tüm çalıştırılabilir içerikler Filemaker Firması tarafından dijital olarak imzalanmış ve onaylanmıştır. İmza süresi yani sertifika süresi dolmuştur.

Çözüm.
Filemaker Server ın yürütülmesine devam etmek istiyorsanız, Çalıştır seçeneğine tıklayın. Bu iletiyi daha sonra ki başlatılmalar da tekrar görmek istemiyorsanız, “Bu yayıncının her zaman içeriğe güven” onay kutusunu seçin ve Devam etmek için Başlat'ı tıklayın.
7, Eylül, 2019 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...