FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Smtp ile email gönderme sorunu

+2 oy
398 kez görüntülendi
Yaptığım program leptop ta smtp ile gmail üzerinden email gönderiyor.Fakat aynı programı masa üstü bilgisayrda kullandığımda 1506 hata kodu ile email göndermiyor.Eğer hatalı bir şey yapsaydım leptop tada göndermezdi.Acaba bilgisayarda yapmam gereken bir ayarmı var.güvenlik duvarını devre dışı bıraktım yine olmadı.Yardım ederbilirseniz sevinirim .Şimdiden teşekkür ederim.
11, Aralık, 2019 Eğitim kategorisinde karadoruk (4,680 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+3 oy
1506 hata kodu çok genel bir hata, e-postanın posta sunucusuyla bağlantı kurulmamasından geçersiz kullanıcı adı ve şifreye gönderilmemesinin birçok nedeni olabilir.

mail gönderen scripti hem laptopta hem pc de kontrol edin.
bazen olası versiyon farkları scriptleri bozabiliyor. antivirüs, internet securty programları vs de kontrol edin. daha önceden trial yüklenmiş ama süresi bitmiş bir antivirüs programı da yapabilir. portları da kontrol etmekte fayda var.

gmail ile bende benzer sorunlar yaşamıştım ve mantıklı çözümler bulamamıştım bir gönderiyor bir göndermiyor vs.., yandex mail sorun çıkartmıyor.
11, Aralık, 2019 poseidon3d (24,440 puan) tarafından cevaplandı
+3 oy

gmail hesaplarımı mail göndermede sorunsuz kullanıyordum. Son zamanlarda mail göndermiyor, mail hesabıma şu uyarı geliyor.

11, Aralık, 2019 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
poseidon3d arkadaşın tavsiyesi ile yandex ten mail adresi açtım onun smtp ayarlarını girdim sorunsuz gönderdi.Şimdilik bir çözüm bulana kadar böyle kullanalım artık.
+3 oy
E-posta gönderimlerinde web servis kullanmaya başladım. Herhangi bir sisteme takılmıyor, kullandığım servis çalışıyorsa problem yok.
11, Aralık, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Hocam o bir web adresinin email imi ayarlar kısmını nasıl halldeyorsunuz outlok tanmı yoksa yine smtp ilemi
hizmet sunan bir yerle kullanabilirsiniz, mailchimp, mandril, mailgun gibi web servis sunan firmalar var.
...