FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Script Schedules

+1 oy
295 kez görüntülendi
Merhabalar,

Uygulamamın online ve offline çalışan versiyonları var. Online versiyonu açtığımda offline versiyon eski ise güncellemesi yapılıyor. Kullanıcılar offline versiyonu kullanmadan önce güncelleme yapmayı unutabiliyorlar. Bunu önlemek için Server üzerinden kişilerin IPAD'lerinde online versiyonu çalıştırabilir miyim ya da IPAD'lerde belli bir saate uygulamanın açılmasını sağlayabilir miyim? Ya da önerebileceğiniz başka bir yöntem var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,
13, Şubat, 2021 Server kategorisinde gulcinuc (3,600 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
iOS tarafında belirli bir saatte FileMaker Go çalıştırmak için Local Notification düşünülebilir.

https://support.claris.com/s/article/Configure-Local-Notification?language=en_US

 

Offline sürüm açılışında son sürüm bilgisini bir web sayfasından (sadece sürüm bilgisini içerek basit html/txt sayfa bile yeterli) çekerek eğer offline kopya eski ise kullanıcının güncellemesini isteyebilirsiniz. Hatta yine http üzerinden güncel sürümü indirmesini planlayabilirsiniz. Bir projede bu yöntemi kullanıyoruz, oldukça pratiklik sağlıyor.
14, Şubat, 2021 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba Osman Bey,

Local Notification tavsiyeniz üzerinde çalışacağım, çok teşekkürler.

Ben sürümü online versiyonun üzerinden kontrol ediyorum. Offline versiyon da online'ın içerisinde bir container değişkende duruyor, dosya buradan indiriliyor. IT de çalışmadığım için ftp şifreleri bende olmadığından böyle bir yöntem geliştirdim. Offline'da veri varsa ilk önce online versiyon bilgileri offline'dan import ediyor, sonra güncellemeleri yapıyor.

Uygulama uçakta kullanılıyor, bu yüzden internet bağlantısı olmuyor. Acaba offline versiyon interneti bulduğunda üzerindeki bilgileri server'a export edebilir mi? Böyle bir yöntem izleyebilir miyim?

Desteğiniz için çok teşekkürler.

Saygılarımla,
0 oy

Yorumda fotoğraf eklenemediği için cevap olarak yazıyorum. Alternati olarak "shortcuts/kestirmeler" iş börebilir. iOS 14'de geldi bu özellik, FileMaker 19'da bunu destekliyor. Örneğin belirli bir Wifi'a bağlandığında, uçak modu açıldığında/kapatıldığında bir takım işlemler yaptırılabiliyor. Ancak ne yazık ki "internet bağlantısı olduğunda" gibi bir seçenek bulamadım. Belki dolaylı olarak vardır.

14, Şubat, 2021 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Hocam,"İnternet olduğunda şartı",belki linkteki kestirme ile kontrol edilebilir.

https://www.icloud.com/shortcuts/b8381e322525444e999d5956335ec2b4
Şemsi abi, otomasyondaki tetikleme seçeneklerinde böyle bir şey aradım ama bulamadım.
...