FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İlişkili Alanlar Sadece Gerektiğinde Görünsün

+2 oy
257 kez görüntülendi
Şimdi bazı ilişkili alanlar oluşturuyorum. Mesela (tamamen bir örnek olarak) ürün olarak masaüstü bilgisayar seçilirse işlemci, hdd, ram seçenekleri gelsin, tablet seçilirse ram, rom özellikleri gelsin, kalem seçilirse bunlar gelmesin (niye gelsin ki...) Mesela personel için sadece evli veya dul ise çocuk seçeceği gelsin (yoksa yapmasaydı kardeşim :) ) veya sadece çocuk varsa sayı ve kız-erkek seçenekleri gelsin... şeklinde bir kurgu için script mi yazmak gerekiyor yoksa FileMaker'da bunun için henüz görmedim bir tik ya da ayar seçeneği falan var mı? Aslında aklımdan bunların ayrı portal alanlarında bulunması gibi şeyler geliyor ama onları ilişkilendirme vesair o kadar uzman çözümleme yapamıyorum henüz :)
27, Mart, 2021 Scripts kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu
27, Mart, 2021 halilabi tarafından düzenlendi

2 Cevaplar

+3 oy

Dosyayı inceleyin. Açılan listede evli boşanmış seçildiğinde ilişki alanı boş kalıyor. Yapılacak ilişki ilişki alanından yapılmalı. Böylece basit bir filtre uygulamış olursunuz. Aynı kodu Liste akanınada uygulayabilirsiniz. Başka bir alan yerine kendini takip eder. 

27, Mart, 2021 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Bir deneyeyim, teşekkür ediyorum. Burada boş ise alanı hiç göstermemesini (o alanın sayfada olmamasını) de scripte bir kod ekleyerek sağlayabiliriz sanıyorum. Olursa örneği paylaşırım.
+2 oy
27, Mart, 2021 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
konumlandırma nasıl yapabilirim
belgeyi inceledim. evli seçildiğinde "gizle" yazısı kayboluyor. benim sorum şu: altta bir alan daha var. bu alanı gizle yazısına göre konumladırmak istiyorum. yani "gizle" ortaya cıktığı zaman onun altında, "gizle" olmadıgı zaman ise "liste" alanının altında olacak. bunu nasıl yapabilirim ?? şimdiden tesekkür ederim
...